Cestovatelský horoskop: 3 nejlepší místa na světě pro harmonické Váhy

Cestovatelský horoskop: 3 nejlepší místa na světě pro harmonické Váhy

Váhy jsou jedním z nejsympatičtějších znamení zvěrokruhu. Mají obrovský smysl pro spravedlnost, touží po harmonii a míru navenek i uvnitř. Bývají zpravidla taktní, slušní, diplomatičtí, laskaví, ohleduplní a poctiví. Vždy hrají fér. Jsou to beznadějní romantici, kteří milují vše krásné. Váhy si v životě váží všeho dokonale vyváženého. Cestování milují, přes občasnou hektičnost nacházejí na různých místech světa pro ně tolik potřebný balanc.

Ostrov Santorini, Řecko

Váhy jsou fascinovány krásou a láskou, milují luxusní a romantické destinace. Obojí se zde nachází ve vrchovaté míře. Santorini je nejznámějším a nejkrásnějším ostrovem řeckých Kykládských ostrovů v Egejském moři. Pohádkové modrobílé domečky nalepené jako vlaštovčí hnízda na okraji vulkánu, který v roce 1450 př. n. l. explodoval, lákají turisty jako bonbon vosy. Nenechte si ujít fascinující západy slunce do kráteru sopky na nejsevernějším výběžku ostrova v městečku Oia, „kykladské Pompeje“ Akrotiri ani černou nebo červenou pláž. Na překrásném Santorini můžete popíjet slavné a lahodné víno Vinsanto, které svou unikátní sametovou chuť získalo díky sopečnému podloží a téměř nikdy nekončícímu slunečnímu svitu. Ostrov nepokrývají klasické řádky vinic, na které jsme zvyklí. Kvůli větru a nedostatku vláhy splétají vinaři kolem malých a zaprášených keříků košíky. Mezi loky můžete snít o Atlantidě, která se podle některých badatelů právě tady zřítila do vln.

Santorini láká zamilované páry i snílky toužící po kráse, mezi něž Váhy rozhodně patří. Nejvyhlášenější letoviska jako Perissa, Kamari, Perivolos najdete na jihovýchodním pobřeží. Úžasné je i hlavní město Fira, kde se můžete toulat úzkými malebnými uličkami plnými restaurací a obchůdků.

Náročnějším Vahám doporučujeme ubytovat se v pětihvězdičkovém luxusním hotelu Phōs the Boutique, který najdete přímo na okraji kaldery v Akrotiri. Prostorné vily a apartmány se soukromými vyhřívanými nekonečnými bazény s hydromasážními tryskami a slunečními terasami s venkovním posezením jsou synonymem ráje. Architektura kombinuje moderní a tradiční design s tropickými prvky. Snídaně se podává à la carte a můžete si ji vychutnat ve své vile nebo apartmá nebo u soukromého bazénu. Na obědy a večeře se připravují pokrmy středomořské kuchyně z čerstvých místních produktů. Na soukromé terase u vily nebo apartmá si lze dopřát celou řadu regeneračních wellness procedur.

K peněžence přívětivější jsou pak například apartmány Orfeas v přímořském městečku Kamari. Krom pohodlných pokojů s kuchyňkou, balkonem a klimatizací nabízejí také střešní terasu s vířivkou, lehátky a barem, a na pláži jste odtud během jedné minuty.

Na co si dát pozor během dovolené v Řecku? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 3

Stegerbach, Rakousko

Váhy milují duševní i fyzickou harmonii, proto jsou pro ně lázně jak stvořené. Stegerbach v jižním Burgenlandsku je srdcem rakouského wellness. Jižní Burgenlandsko - vůbec nejslunečnější region Rakouska leží v nejvýchodnějším cípu Rakouska, na hranicích s Maďarskem, Slovinskem a Slovenskem, jen necelé tři hodiny jízdy autem od našich hranic.

Na své si tu přijdou turisté, cyklisté nebo třeba milovníci golfu. Určitě nevynechejte sportovní areál Bewegungsarena s 20 stezkami pro nordic walking a běh, vinnou stezku s ochutnávkami přímo u vinařů nebo některý z dokonale upravených golfových greenů, které často najdete přímo před hotely. Najdete tu i vůbec největší golfový resort v Rakousku – Reiters Golfschaukel Stegersbach.

A kde se nejlépe ubytovat? Hotel Falkensteiner Balance Resort Stegerbach má vyváženost už ve svém názvu. (Nejen) Váhy se tu budou cítit jako v sedmém nebi. Prémiový wellness hotel pouze pro dospělé, ve kterém vás budou holisticky hýčkat a doprovázet na vaší osobní cestě k sobě samým, leží uprostřed nádherné přírody jižního Burgenlandska. Tady naleznete svůj vnitřní střed a dokonalou rovnováhu, symbiózu čistého požitkářství, nových tělesných zážitků i trvalého hlubokého uvolnění.

Využít můžete zdejší Aquapura SPA o rozloze 2700 m² se dvěma nekonečnými bazény, lázeňskou zahradou a luxusní saunovou částí a celostní zdravotní programy dozorované lékaři. Mají tu největší hotelovou permakulturní zahradu v Rakousku a mimo jiné také skvěle vaří. Vynikající a vůči životnímu prostředí uvědomělé kulinářské speciality jsou přizpůsobené speciálním stravovacím návykům, dietám nebo intolerancím hostů. Tady si užije nejen vaše tělo, ale i duše.

Pokračování 3 / 3

Istanbul, Turecko

V největším městě Turecka, kde pospolu za pomoci Váhami tolik milovaných kompromisů žijí muslimové, židé i křesťané, o nádherné památky z římských i byzantských dob tu zakopáváte na každém kroku. Budete si tu připadat jako ve stroji času a za každým rohem na vás bude čekat úplně jiná scenérie. Zdejší kuchyně nabízí rozmanité, ale i skvěle vyvážené chutě.

Istanbul je rozkročen na dvou kontinentech, Evropě a Asii a je dokonalým balancem mezi těmito dvěma životními přístupy. Váhy se tu budou cítit náramně. Nebudou totiž muset vybírat, což mimochodem nesnáší ze všeho nejvíc, dostanou tu z obojího to nejlepší.

K vidění je tu spousta krásy. Nezapomeňte navštívit dech beroucí Modrou mešitu a fascinující chrám Hagia Sophia nebo úchvatnou Bazilikovou cisternu se slavnou hlavou Medúzy. Za návštěvu stojí také zdejší turecké lázně zvané hamam. Nevynechejte ani mystické představení tančících dervišů.

V Istanbulu se také skvěle nakupuje, navíc za dobré ceny. Kryté tržiště Velký bazar je přímo rájem milovníků nakupování. Koupíte tu cokoli, na co si vzpomenete, od šperků a starožitností po různé dobroty nebo kořenící směsi. Správně namíchanou a vyváženou směsí je celý Istanbul. Váhy ocení, že exotiky si tu užijí tak akorát a přitom si odvezou nezapomenutelné zážitky.

Ubytovat se mohou například v hotelu İnterstar Hotel s fantastickou polohou, příjemnými pokoji s Wi-Fi, klimatizací a velmi vstřícným personálem. Hotel se nachází pouhých 300 metrů od Modré mešity. Chrám Hagia Sophia, palác Topkapi a Bazilika Cisterna jsou vzdálené pouhých 10 minut chůze. Podstatné je i to, že má vlastní terasu, ze které můžete obdivovat noční Istanbul.

Doporučujeme

Články odjinud