Chat s Petrou Lamschovou: V květnu za vámi opět přijedeme

Chat s Petrou Lamschovou: V květnu za vámi opět přijedeme

Šéfredaktorka časopisu Dieta odpovídala na vaše otázky ohledně letošní Dieta tour, 7 statečných i nové knihy plné receptů. Nechybí ani tip na lehký dezert.

Dobrý den, Petro.

Přeji Vám pohodový zbytek dne a zdravím z Náchoda. Moc ráda si připomínám mou účast v soutěži Hubneme do plavek v roce 2009. Byla to super obrovská motivace pro mne a „zadařilo se“. Ráda bych se opět při nějaké příležitosti s Vámi setkala. Pořádáte s Dietou nějaké akce, kterých bych se mohla zúčastnit? Mám na mysli i jednodenní nebo víkendové?

Dagmar

Dobrý den Dagmar, to jsem ráda, že se ozýváte a doufám, že se máte fajn Určitě vás rádi uvidíme, v nejbližší době se chystáme na Dietatour - od 17.5. - 23.5. budeme brázdit ČR. Seznam měst i data najdete na FB i v časopise Dieta. No a pak se na všechny určitě těšíme na vyhlášení soutěže Hubneme do plavek, kde oznámíme vítěze 7 statečných a to bude 7.6. ve Žlutých lázních. Třeba vám to při nějaké příležitosti vyjde.

Dobrý podvečer Petro. Nejprve bych chtěla poděkovat za Vaše knihy a časopis, jsou plné inspirace. Zamíří letos Dieta tour opět do Hradce Králové? Tato akce je pro mě vždy takovým “ nakopnutím“ a povzbuzením v dalším snažení. I když se mi poslední rok a půl zrovna moc nedaří.

Radka

Dobrý večer Radko, díky za vaše slova, rozhodně mě velmi potěšila. Jsem ráda jak za časopis Dieta, kerý děláme společně s kolegyněmi, tak za knihy, které píši s Petrem, Janou či Kristýnou. Co se týká Dietatour, tak letos určitě pojedeme a to od 17. do 23.5., města kam zamíříme i data, kdy tam budeme, najdete v květnové Dietě.

Krásný den, já by jsem měla také dotaz. Proč se v časopise upravují fotky? Copak bychom odsoudili nedokonalost? Přijde mi to srovnatelné jako zpívání na playback. Říkám si v poslední době, že by se mělo psát do spodního rohu upraveno - neupraveno programem. A ještě jsem chtěla napsat, že Vaše úvodníky jsou úplně nejlepší na celé dietě. Moc hezky psané. I když čtu většinu časopisu odzadu, tak v dietě je to první věc, co si hnedka přečtu

Jana

Dobrý den, nikdo nejsme dokonalý, to máte pravdu, ale ani fotografové ne, někdy se úplně nevychytá světlo - zvláště když se fotí v zimě, někdy úplně nevyjde světelná expozice, ale myslím si, že se snažíme fotky v Dietě nepředělávat nijak přehnaně, ba naopak, otiskujeme i příběhy obyčejných žen. Třeba vás někdy na stránkách Diety uvidíme .

Dobrý den, Petro. Zdravím Vás od Roudnice nad Labem a velmi Vám děkuji za časopis Dieta, který je vždy velmi inspirativní. Ráda bych se zeptala, jestli osobně pečete doma nějaké zdravé moučníky. A zda ano, prozradíte nějaký recept? A dále se chci ještě zeptat, jaké preferujete večeře, teplé nebo studené? A myslíte, že volba třeba převážně teplých večeří má nějaký zásadní vliv při shazování nadbytečných kil? Velmi děkuji za Váš čas a odpovědi. S přáním pohodového večera

Hanička

Dobrý den Hani, díky za váš dotaz i pochvalu časopisu, vyřídím kolegyním v redakci, budou mít radost. Péct jsem se naučila od své prababičky, a tak se mi občas stane, že něco upeču, ale když tak volím většinou zdravější a lehčí varianty moučníků. V repertoáru mám zdravou bábovku, velikonočního beránka, mufíny, ale také tvarohový koláč s meruňkami či skvělý nepečený dort. Ten je velmi jednoduchý - střídavě se do nádoby kladou piškoty, bílý jogurt, který míchám se zakysanou smetanou a ovoce dle chuti. Skvělý je ananas, jahody či banány. Na bílou vrstvu pro lepší chuť přidávám trochu čerstvé vanilky, lehce třtinového cukru a práškové kakao. To necháte vychladit a krájíte na kousky. Pozor, je to syté, takže stačí opravdu kousek. A ještě co se týká teplých večeří: já je střídám, podle chuti i ročního období. V létě preferuji studené, hlavně saláty, v zimě zase teplé typu rizota, kouska masa s přílohou a zeleninou, někdy grilovanou a někdy vařenou na páře.

Dobrý večer, Petro. Chci se zeptat trochu z jiného soudku: při své práci se setkáváte se spoustou známých osobností. Jaká celebrita byla pro Vás nejzajímavější na focení na titulní stránku a pro rozhovor do časopisu Dieta a proč?

Zuzana

Dobrý den Zuzano, momentálně jsem plná dojmů z focení s Darou Rolins, kterou pro vás, už teď můžu prozradit, připravujeme na květnovou obálku. Je to neskutečná profesionálka, sympatická žena, plná energie a nových nápadů, neuvěřitelně na sobě pracuje, má tělo bohyně, …. Co k tomu více dodat? Ale zajímavých žen je mnohem, mnohem víc. Můžu jmenovat Lucii Bílou, Terezu Kostkovou, Hanku Vágnerovou, Veroniku Novou, …. Ale my v Dietě máme rádi všechny zajímavé ženy, které nám mají co říct, které se mají rády, které nás inspirují, …. těším se na ně na všechny a nemusí to být zrovna VIP .

Dobrý den Petro, ráda a často vařím z vašich knih. Připravujete nějakou další?

Kateřina

Dobrý den Kateřino, náhodou máte štěstí, zrovna v půlce května jedna vyjde. Napsaly jsme ji společně s kolegyní Kristýnou Kalinovou ( kterou tímto akorát zdravím do porodnice, protože se jí dnes narodil prvorozený syn Martínek) a jmenuje se Velký dietní plán III. Najdete tam spoustu receptů, jídelníčky od snídaně po večeři, ale také tipy a rady o zdravém životním stylu.

Dobrý den! Chtěla bych se zeptat na vegetariánskou dietu, lépe řečeno dietu pro vegetariány. Na co by si měli dát pozor a jaké potraviny by naopak měli konzumovat ve větším množství. Dále bych se chtěla zeptat zda sušenky značky Šimpanz či Befit jsou dobré při redukci váhy. Děkuji za odpověd.

Karolína

Dobrý den Karolíno, opravdu nejsem výživový odborník, a tak vám mohu jen trochu napovědět - u vegetariánské stravy bývá největší problém s přísunem bílkovin, kterých je díky omezení masa a bílkovin vůbec ve stravě málo, ty je potřeba nahradit. jinak pokud vím, tak tyčinky chimpanzee jsou skvělé hlavně díky kvalitním surovinám, ze kterých jsou vyrobeny.

Krásný den přeji. Já mám dotaz ohledně přibírání na váze ve fázi odvykání kouření.Asi dva měsíce nekouřím a přibrala jsem 5kg. Přestala jsem jíst bílé pečivo, omezila jsem sladké, piju vodu a asi dva týdny se snažím více hýbat. Jsem nemocná s páteří a kolenem, tak mě to omezuje, ale vždy na večer se snažím - chvilku běžím a chvilku jdu. Sice ne každý den, ale obden. Co více mohu udělat proto, abych to zastavila nebo dostala kila zpět dolů.

Romana

Dobrý den, nejsem výživový poradce, ani dietolog, a tak jsem si vzala na poradu Petra Havlíčka. Dle jeho doporučení je při odvakání kouření důležité se hýbat. Pokud jste nemocná, pak zkuste alespoň chůzi, to je stejně nejlepší pohyb. Tak schválně, spočítala jste, kolik denně ujdete kroků? Já si je počítám díky mobilní aplikaci v telefonu.

Dobrý den, v poslední době jsem hodně přidala fyzickou aktivitu (běhání, jízda na kole, jízda na bruslích) a mám problém, že mám přes den hrozný hlad i když jím normálně. Třeba se najím v jídelně a než dojdu ze školy domů už mám zase hlad. Je to kvůli tomu sportu? A jak by se dal popřípadě změnit jídelníček?

Barunka

Dobrý den, je to o výdeji a příjmu, pokud víc vydáváte (sport) než přijímáte (jídlo) pak můžete mít hlad. Záleží na fyzické či pohybové aktivitě a na druhu jídla. Pokud máte hlad ještě než přijdete z jídelny domů, pak byl váš příjem zřejmě nedostatečný a chce to kvalitnější oběd s pořádným kusem bílkoviny. A na cestu nějakou svačinku.

Přeji krásný den, Petro. Držím bezlepkovou dietu. Mám problém se snídaněmi, jelikož mi nechutná bezlepkové pečivo. Co byste mi doporučila za snídaňové menu, abych mohla pečivo vynechat? Časopis Dieta si pravidelně čtu a těším se na každé nové číslo... děkuji.

Petra

Dobrý den Petro, vzhledem k vašemu omezení si netroufám radit, ale zkusila bych možná rýžovou kaši s ovocem? Díky za vaši pochvalu, vyřídím kolegyním v redakci .

Zdravím Zajímalo by mě, jestli se do soutěže Hubneme do plavek hlásí i hodně mužů...

Ilona

Dobrý večer Ilono, divila byste se, ale ano, hlásí. Letos jich bylo něco kolem stovky, což nás velmi překvapilo. Kupodivu i náš časopis je oblíben nejen mezi ženami, ale i mezi muži.

Na jaké další otázky odpověděla Petra Lamschová, zjistíte zde.

Přidejte se k nám na facebook časopisu Dieta www.facebook.com/casopisDieta

Příště se můžete těšit na chat s fitness trenérkou Zuzanou Bičíkovou!

Klepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud