Chceme pestřejší a více vzrušující sex!

Chceme pestřejší a více vzrušující sex!

Celosvětový průzkum kvality sexuálního života realizovaný pod záštitou značky Durex napověděl, co se děje za zavřenými dveřmi ložnic po celém světě. Z výzkumu, jenž je naprosto ojedinělý svým rozsahem, vzešly velmi zajímavé i inspirativní výsledky.

Náš intimní život by mohl být mnohem pestřejší. Pouhá polovina z nás považuje svůj sexuální život za vzrušující, zatímco 51 % světové populace tvrdí, že jim v sexu chybí dostatečná pestrost a rozmanitost. Nejspokojenější jsou v tomto ohledu Nigérijci. Celých 78 % z nich vede podle jejich vlastního názoru vzrušující sexuální život. Na druhém místě se umístili Mexičané (74 %), naopak na posledním místě Japonci, mezi kterými jen pouhých 10 % považuje svůj sexuální život za vzrušující.

Podle dotazovaných mužů by více volného času (36 %) a méně stresu (35 %) vedlo k lepšímu a spokojenějšímu sexu. Celá třetina pánů na celém světě by si přála zažít v posteli více vzrušení. Ženy by naopak chtěly více romantiky (43 % z nich), méně stresu (38 %) a lepší komunikaci se svými partnery.

Nedostatečná komunikace je vůbec velkým problémem pro většinu lidí. Jen 58 % z nich je schopno mluvit se svými partnery o tom, co je vzrušuje a co by rádi dělali v posteli. Muži jsou přitom mnohem sdílnější než ženy. 62 % mužů bez problémů a pravidelně se svými partnerkami hovoří o sexu, zatímco totéž se svými partnery činí pouze 53 % žen. V tomto smyslu je o něco otevřenější mladší generace. 59 % dotazovaných ve věku 16 – 24 let je připraveno hovořit se svým partnerem o tom, co je vzrušuje. Čím jsou lidé starší, tím více se zdráhají mluvit o svých sexuálních potřebách. Ve věku mezi 35 – 54 lety je toho schopno 57 % dotazovaných, zatímco mezi lidmi nad 55 let to činí pouze 55 % z nich.

Příliš spokojeni nejsme ani s četností svých sexuálních zážitků. Dokonce až 62 % dotazovaných si myslí, že nemá sex dostatečně často. Pouze 35 % mužů a 42 % žen má sex tak často, jak by si přáli. 67 % lidí má sex minimálně jednou týdně a 10 % z nich má sex pětkrát týdně a vícekrát. Mnohem lépe než celosvětová populace jsou na tom Řekové, 89 % z nich souloží nejméně jednou týdně a 24 % z nich má sex pětkrát do týdne a vícekrát. Sexuální aktivita pochopitelně klesá s přibývajícím věkem. Dotazovaní mezi 45 – 54 rokem života se milují minimálně jednou týdně v 65 % případů. Naopak mezi mladými lidmi ve věku 16 – 24 let je celých 73 % těch, kteří si sexu užívají jednou týdně a vícekrát.

V ložnici si nejvíce libujeme v erotických masážích. Podle průzkumu je provádí 59 % z nás. Jak pro ženy (58 %), tak pro muže (62 %) jsou právě vzájemné smyslové masáže nejoblíbenější praktikou provozovanou při sexu. Celých 58 % mužů rádo uspokojuje svou partnerku orálně a 56 % z nich se těší z orálního uspokojování od své partnerky. U žen je to velmi podobné. V orálním sexu aktivní roli s potěšením přijímá 56 % z nich, zatímco roli pasivní 55 % žen. 52 % žen používá k oživení milostných radovánek spodní prádlo a 45 % si libuje v realizaci svých sexuálních fantazií.

Orálního sexu si s chutí užívá i starší generace. Průzkum ukázal, že 48 % starších 55 let provozuje orální sex a třetina z nich ráda uskutečňuje své sexuální fantazie. Nejoblíbenější je orální sex u Rakušanů. Zde mu holduje 80 % dotazovaných. Švýcaři si naproti tomu libují v realizaci svých sexuálních fantazií (77 %) a Thajci jsou první na světě v používání erotických pomůcek (68 %).

Vibrátory používá až 21 % světové populace, zatímco lubrikační gel pravidelně při sexu používá 34 % z nás. Ti, kteří nepoužívají pravidelně erotické pomůcky by nejraději vyzkoušeli gel pro zesílení orgasmu (20 %), nejrůznější afrodiziaka (14 %) a gel pro oddálení vyvrcholení (13 %). Z celého světa se nejvíce o tyto produkty zajímají Brazilci (30 %).

Nejvíce sexuálních partnerů za život mají podle průzkumu rakouští muži. Ti vedou pomyslný žebříček s průměrem 29 partnerů. Hned za nimi jsou Řekové a Rusové s 28 partnery. Naopak na posledním místě se umístili Číňané se 4 partnery. Velmi zajímavý primát mají novozélandské ženy. Za svůj život poznají v průměru 20 sexuálních partnerů, což je více než mají novozélandští muži (17 partnerů).

Zdá se, že alespoň s jedním aspektem sexu jsme spokojeni. Pro dvě třetiny z nás je dostačující délka našeho pohlavního styku a předehry. Nejdéle se v posteli zdrží Mexičané (45 minut), nejkratší dobu stráví milováním obyvatelé Hong Kongu (27 minut).

Zdroj:GCI

Doporučujeme

Články odjinud