Chcete, aby si vás partner vážil? Pak byste neměla dělat tyto věci

Chcete, aby si vás partner vážil? Pak byste neměla dělat tyto věci

Vážit si jeden druhého by ve vztahu měla být samozřejmost. V dlouhodobých partnerstvích ale občas dochází k tomu, že si muž a žena přestanou vážit toho druhého. Důvody mohou být různé, některé ale můžete ovlivnit vy sama. Které to jsou?

Nevzdávejte se kariéry

Milujete svoji práci, jste v ní úspěšná a ráda byste to někam dotáhla? Tak chvályhodných cílů byste se neměla vzdávat a rozhodně ne kvůli muži. Možná by se mu líbilo, kdybyste zůstala ženou v domácnosti, která ho bude opečovávat a bude k dispozici, kdykoliv si on vzpomene, takové nadšení by mu ale pravděpodobně dlouho nevydrželo. Časem by stejně zatoužil po ženě, která ho dokáže intelektuálně víc stimulovat než manželka, jejíž životní náplní je starost o domácnost. Navíc sny jsou od toho, abyste si je plnila, takže si jděte za svým!

Pokračování 2 / 5

Neupínejte se na děti

Pro každou ženu jsou samozřejmě její děti nejdůležitější bytosti na světě a není to nic divného. Neměla byste ale zapomínat, že máte i manžela, který si zaslouží vaši pozornost. Jakmile se váš svět smrskne jen na děti a nebudete schopná mluvit o jiných tématech a věnovat se i dalším věcem, váš partner se dost možná s vámi začne nudit. Nechcete přece, abyste mu připadala nudná a nezajímavá

Pokračování 3 / 5

Neskákejte kolem něho

Nedostatek zájmu o partnera je jedna věc, přehnaná pozornost a péče druhá. Ani ta totiž není zcela v pořádku. Jestli se o partnera staráte tak, že mu denně vyvařujete, uklízíte, perete, žehlíte, staráte se o jeho blaho a jste mu po ruce, kdykoliv se mu zamane, aniž by on musel hnout prstem, raději rychle přestaňte. Za co by si vás v takové situaci měl vážit, když se nemusí sám o nic snažit?

Pokračování 4 / 5

Nevzdávejte se přátel a koníčků

Pamatujte na to, že i když jste zamilovaná, váš partner není středobod vesmíru. Neopouštějte kvůli němu svůj předchozí život, nevzdávejte se koníčků ani přátel. Svůj čas se snažte pravidelně rozdělit mezi partnera, záliby a kamarády a nenechte ho, aby si vás nárokoval a omezoval váš volný čas. Kdybyste se mu totiž ve všem přizpůsobila, nemusel by o nic bojovat a snažit se, což by vedlo k tomu, že by si vás neměl za co vážit.

Pokračování 5 / 5

Važte si sama sebe

Určitě neslyšíte poprvé slova o tom, že byste si prvně měla začít vážit sama sebe vy, než budete chtít, aby si vás vážil někdo jiný. Muži považují sebevědomé ženy za atraktivní, takže mu dejte najevo, že jste jedna z nich. Trápí-li vás nějaké komplexy, nejste spokojená se svojí postavou nebo vzhledem, není nic jednoduššího, než se odhodlat začít s tím něco dělat. Uvidíte, že váš partner bude nadšený už jenom tou snahou!

Doporučujeme

Články odjinud