Hloubkově čistící maska Pure System (Yves Rocher, od 179 Kč)

Hloubkově čistící maska Pure System (Yves Rocher, od 179 Kč)

Zvláčňující pleťová maska Pure & Natural (NIVEA, 38 Kč)
Brusinková maska s chladivým efektem (Yves Rocher, 145 Kč)
Omlazující maska s kaviárem (Dermacol, 49 Kč)
Hydratační gelová maska Andělika pro dehydrovanou pleť (L´Occitane, 695 Kč)
14
Fotogalerie

Chcete být o krok blíže k dokonalé pleti? Bez masky to nepůjde!

Masky na obličej jsou jedním z nejlepších beauty pomocníků a neměly by chybět ani ve vaší výbavě. Potřebuje vaše tvář rozzářit, vyčistit nebo pořádně vyživit? Pro každý neduh je tu řešení!

Důležité je říct, že dobrých výsledků se dočkáme jen v případě, že se zvolí správná maska a používá se přesně podle návodů. Naše snahy „zlepšit“ výsledek tím, že ji necháme pro viditelnější efekt na obličeji o něco déle, nebo si do masky přimícháme svou vlastní tajnou přísadu, mohou skončit v lepším případě lehkým podrážděním pleti, v tom horším těžkou alergickou reakcí. Nikdy totiž nemůžeme vědět, jak na sebe budou různé látky reagovat. Naše tvář není nejvhodnějším objektem pro pokusy.

Obecně se dají masky rozdělit na tonizující, výživné, léčivé, hydratační a čisticí. Používají se podle toho, co zrovna vaše pleť potřebuje a jaké máte cíle. Pokud jste po celém pracovním týdnu absolutně vyčerpaná, ale v pátek večer se musíte ukázat na důležité akci, sáhněte po tonizujícím produktu. V případě, že máte pocit suchosti a pozorujete na tváři přibývající vrásky, potřebujete pleti dodat pořádnou dávku výživy a hydratace. Na mastnotu a nečistoty dobře zabírají čisticí masky.

HYDRATAČNÍ A VÝŽIVNÉ MASKY

Hydratační masky jsou především životně důležité pro pleť se sklony k šupinkám, suchou, dehydrovanou a citlivou. Hodí se ale samozřejmě pro všechny typy. Tím, že pleť hydratují, vracejí tváři pružnost a jsou nutnou prevencí předčasného stárnutí a tvorby vrásek. Výživové masky zas často obsahují výtažky ze zeleniny nebo ovoce. Nasytí kůži vitamíny a živinami. Jsou absolutně nezbytné, pokud již máte zralejší, uvadající pleť. Dokážou totiž trochu vyhladit vrásky a rozzářit obličej. Oba druhy masek můžete používat častěji - dvakrát až třikrát týdně.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

ČISTICÍ MASKY

Čisticí masky jsou často vyráběné na bázi hlíny, vosku nebo jiných produktů, které přitahují špínu, mastnotu a odumřelé buňky. Velké množství masek po nanesení zaschne a všechny nečistoty se přilepí na vnitřní stranu. Sloupnutím se následně odstraní z tváře. Výsledkem toho jsou vyčištěné póry a lepší prokrvení tváře, díky kterému získáme zdravou a svěží barvu pleti.

Při mastné pleti se doporučuje nanášet tento druh masek dvakrát týdně. V ostatních případech jednou týdně. Hned po sundání masky a opláchnutí obličeje teplou vodou nezapomeňte pleť pořádně vyživit. Nešetřete a naordinujte své tváři tlustou vrstvu krému.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

BAVLNĚNÉ MASKY, POLŠTÁŘKY

Hitem posledních let jsou napuštěné bavlněné masky a speciální polštářky na oční okolí. Bavlněnou masku stačí jen před otevřením promnout v sáčku a následně přiložit na tvář. Po ukončení stačí plátno vyhodit a zákrok je za vámi. S polštářky je to podobné. Jsou často gelové a umí divy! Rozjasní váš pohled a bojují s vráskami.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud