CHCETE BÝT ŠTÍHLÍ A FIT? Dodržujte jídelníček lidí z devatenáctého století

5 komentářů

anitech
26. listopadu • 16:53

tak mi tedy řekněte, když tak kypěli zdravím a silnou imunitou, proč byla tak vysoká dětská úmrtnost a TBC speciálně v Anglii, kde děti musely pracovat v dolech

Mata69
18. listopadu • 21:56

lebahu: to jsem chtěla k článku dodat také, že navíc k tomu všemu co jedli, také fyzicky pracovali!

monada
18. listopadu • 19:26

Holky plně s váma souhlasím. Já dostala 1x měsíčně bombony od bratra co už vydělával a jo si je šetřila dnešní děti sní na posezení celý . Vnoučata taky na mě koukají jak ke mě přjidou že dostanou jen několik bombonů nebo rozinky na mlsku, ale už ví že babička není lakomá ,ale dbá o jejich zdraví..
Samozřejmě lidé chodili všude pěšky a když jeli vlakem nebo jiným dopravním prostředkem tak taky k němu museli nějakou cestu dojít. Dnes se vezou autobusem 1 zastávku , kterou by klidně zašli a pak si naříkají jak je bolí to nebo ono. Hezký den

lebahu
18. listopadu • 17:58

Člověk v 19 století hlavně těžce manuálně makal denně 16 hod na poli nebo v nějaké fabrice (dole, stavbě...), chodil pěšky desítky kilometrů denně atd., takže neměl šanci ztloustnout.

šiška
18. listopadu • 13:43

Konzumovaly levné ryby? A kde je v dnešní době vzít? Kvalitní rybka stojí od 230,-Kč nahoru za 1 kg.Pro 4 členy v rodině koupit 1 kg není moc že téměř polovina jsou kosti. Jisté je že lidstvo tloustne rok od roku.Mám 2 sestry a pamatuji když mamča dostala zálohu koupila 100g pytlík cukroví a rozdělila ho mezi nás, to samé při dobírce.Takže 1x za 14 dní se u nás mlsalo 100g pytlík.Drůbež jako bažant,koroptev,králík,zajíc ,kuře a slepice byla vždy a jedině čerstvá z trhu, max.2x týdně nebo jen o víkendu. Také ve třídě nebyl jediný tlouštík a když jsem se vdávala měla jsem 54 kg při výšce 166cm. Jídlo má vliv na postavu i nemoce. Dle názoru lékařů v nedávném pořadu.

Doporučujeme

Články odjinud