Chcete mít krásné a zdravé vlasy?

Chcete mít krásné a zdravé vlasy?

Pokud budete dodržovat zásady péče o vlasy, vaše hříva vás odmění! Bude lesklá a plná života. Stačí k tomu opravdu velmi málo.

1. Méně znamená více!
Vlasy je mnohdy nutné umývat častěji, zejména pokud se vám mastí, nedrží, jsou plné prachu apod. Umývejte si je klidně denně, ale používejte jen kvalitní přípravky a v přiměřeném množství. „Pro první mytí stačí asi dvě čajové lžičky šamponu (podle délky vlasů). Šampon ve vlasech nechte jen nezbytně nutnou dobu – vlasy jemně promněte. I když se při prvním mytí většinou bohatá pěna nevytvoří, šampon určitě rozpustil mastnotu a nečistoty. Vlasy opláchněte a pro druhé mytí aplikujte jen asi lžičku šamponu a postupujte stejným způsobem. Pokud vlasy myjete každý druhý den, stačí pouze jedno šamponování. A velkou pozornost vždy věnujte závěrečnému opláchnutí,“ radí Sally Brooks.

2. Není hřeben jako hřeben!
Hřeben či kartáč je součástí správné péče o vlasy. „Nevhodný kartáč vlasy často zpřetrhá, nerozčeše a navíc i tahá, což je velmi nepříjemné,“ vysvětluje Martina Švelblová. Nejvhodnější je používat kartáče z přírodních štětin, které jsou šetrnější k vlasům, dokonale je uhlazují a hodí se i k fénování či úpravě vlasů. Ať používáte jakýkoli kartáč nebo hřeben, udržujte je stále čisté.

3. Pozor na horký vzduch!
Způsob sušení a vysoušení také ovlivňuje kvalitu vlasů. Foukání příliš horkým vzduchem není vhodné, neboť přesušuje vlasy. Pro ochranu vlasů před teplem používejte různé ochranné termoregulační přípravky (např. pěnová tužidla NIVEA se speciální Thermo Care formulí) a pamatujte také na regeneraci a různé vlasové masky. Vlasy sušte středním stupněm foukání téměř dosucha. Při vysoušení fénem vždy směrujte hubici fénu dolů po směru růstu vlasových šupinek, povrch vlasů pak zůstane hladký a nádherně lesklý. Teprve po prosušení začněte vlasy vlažným vzduchem tvarovat, budou lépe držet. Sally Brooks, nejžádanější vlasová stylistka Velké Británie, doporučuje: „Po fénování dopřejte vlasům tzv. ‘studený šok‘ – přefoukejte vlasy proudem studeného vzduchu, který uzavře jejich povrch a vlasy tak získají neuvěřitelný lesk a přirozený vzhled.“

4. A co gumičky?
Culíky a copánky patří k oblíbeným účesům, ale stažení gumičkami na celý den vlasům škodí – vlasy příliš utáhnou, což se může projevit tím, že vlasy „bolí“. Navíc mohou být přelámané a přetrhané. „Na dlouhé vlasy proto používejte gumičky látkové nebo froté, v žádném případě ne obyčejné gumové. Zabráníte tak lámání a trhání vlasů,“ doporučuje Martina Švelblová.

5. Pravidelně navštěvujte kadeřníka
I když máte dlouhé vlasy nebo si je necháváte narůst, je jejich pravidelná úprava nezbytná. Kadeřníka navštěvujte pravidelně, nechte si vlasy upravit, aby účes stále dobře vypadal. „Také si nechte zastřihnout konečky, aby se vám netřepily,“ doplňuje Sally Brooks. Do rukou kadeřníka svěřte i barvení dlouhých vlasů. Kadeřník má dostatek zkušeností a poradí si s barvením v celé délce vašich vlasů a s vašimi případnými vlasovými problémy.







KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!







ČTĚTE TAKÉ:
Vlasy jsou korunou krásy!

Doporučujeme

Články odjinud