Chcete mít lepší sex? Pijte více vína!

Chcete mít lepší sex? Pijte více vína!

Muži odnepaměti spojují potěšení z vína se ženami. A dělají tak po dobré zkušenosti, že lehce ovíněné ženy jsou nejlepšími milenkami. Na Univerzitě ve Florencii to teď prokázali. Ženy konzumující jednu až dvě sklenky vína denně mají uspokojivější sexuální život než abstinentky.

Sexuologové z Florencie vyzpovídali 800 žen ve věku 18 až 50 let z Toskánska, předložili jim dotazník k vyhodnocení indexu ženských pohlavních funkcí a zjišťovali také, zda konzumují víno a kolik denně.

Index zjišťuje různé faktory jako sexuální vzrušení, touhu po sexu, dosažení orgasmu, uspokojení z vyvrcholení i sexu a různou míru bolestivosti při souloži. Hodnota indexu se pohybuje od dvou do 36 bodů.

Ženy konzumující dvě sklenky vína denně dosáhly v průměru skóre 27,3 bodu, při konzumaci jedné sklenky vína denně to bylo 25,9 bodu a ženy nekonzumující žádné víno měly celkově 24,4 bodu. Přitom ženy vyššího věku dosahovaly vyššího skóre než dívky a mladé ženy.

„Historicky byl aspekt vína a sexuality dobře znám už od dob antického Řecka. Ale pole ženských pohlavních dysfunkcí je stále velmi nezorané,“ komentoval závěry své studie doktor Nicola Modaini z Florencie.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Beckhamovým pomáhají s dcerou tři chůvy za dvanáct milionů!

Doporučujeme

Články odjinud