Chcete zhubnout? Atkinsova dieta radí: Jezte hamburgery a pomfrity

4 komentáře

helza
30. listopadu • 20:40

lebahu: No právě. Podobné titulky bývají v bulvárních časopisech - jsou o koze a články pod nimi o voze. Nejpodstatnější příčinu někdy až morbidní obezity jsou přece právě fást-foodové hamburgery a hranolky. A přesně k takové konzumaci takový nadpis nabádá. Měli by si taky uvědomit, co si český čtenář pod pojmem hamburger představuje a psát česky. Mně to užívání cizích výrazů štve i v kuchařských pořadech. (Místo karbenátek hamburgr, místo mletého masa fáš ...).
_________________________________________________________________ Jo, umlet si doma kvalitní hovězí, udělat si karbanátek pouze z čistě pomletého masa, jen jemně opepříš, moc neosolíš - pak máš čisté hovězí (tmavé maso s dostatkem železa), neznehodnocené dlouhou tepelnou úpravou. Když si k tomu uděláš pár, opravdu málo, domácích hranolků (ne kupovaných) v troubě a přidáš nějaký salátek, máš fajn dietní jídlo.

lebahu
29. listopadu • 22:16

helza: No popisujou to možná dobře, ale výzva: Chcete zhubnout, žerte hambáče a hranolky! je naprosto mimo. :-D

helza
29. listopadu • 20:31

lebahu: Oni ji i takto i popisují, jako "chudou na glycidy (tedy sacharidy) obsažené v pečivu, těstovinách, ale i v ovoci a obohacenou o lipidy", jenom si zřejmě myslí, že hambáč je čisté maso a hranolek čistý tuk. Nebo k tomu došli pozorování toho, jak jsou Amíci, stravující se ve fast foodech štíhlí :-))))

lebahu
27. listopadu • 8:17

To j ale ptákovina. Atkinsonova (bodová) dieta je založena na omezení (téměř úplném) sacharidů. A v hamburgerové housce nebo v hranolkách (brambory) je asi co?
To by člověk musel jíst z hambáře jenom to maso a z "pomfritů" asi jenom ten olej.

Doporučujeme

Články odjinud