Chcete zhubnout? Jezte chilli!

Chcete zhubnout? Jezte chilli!

Kajenský pepř přidaný do jídla sice z člověka hubeňourka neudělá, ale může být jednou z mnoha malých změn v jídelníčku, která ke štíhlejší postavě pomůže.

Podle studie z USA totiž lidé, kteří přidají střední množství mletého chilli do jídla, trpí mnohem menším nutkáním se přejídat a netrápí je žravost. Kajenský pepř působí ale účinněji u těch, kteří ji nekonzumují denně.

„Zjistili jsme, že konzumací chilli lze řídit apetit a spálit více kalorií po konzumaci pokrmu, zvláště u jedinců, kteří nekonzumují toto koření pravidelně. Tento objev by mohl přispět do mozaiky, protože představa o tom, že jedna změna v jídelníčku může zvrátit epidemii obezity, není pravdivá. Nicméně několik malých změn dohromady už může být smysluplným krokem při omezování nadváhy,“ tvrdí profesor Richard Mattes z Purdue University.

O účincích kapsaicinu na hubnutí se ví dlouho. Člověk ale nemusí přímo spálit své útroby, aby mělo chilli pozitivní účinek. Podle studie z USA totiž působí už malé množství kapsaicinu obsaženého v malém množství chilli či kajenského pepře.

„To, co pálí v ústech, je zodpovědné za rychlejší spalování energie a hubnutí,“ dodává nicméně profesor Richard Mattes.



KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!

ČTĚTE TAKÉ:
Příliš hubená nevěsta!

Doporučujeme

Články odjinud