Chcete zhubnout? Milujte své tělo!

Chcete zhubnout? Milujte své tělo!

Zdá se to paradoxní, ale podle vědců je tomu skutečně tak. Člověk, který nenávidí své tělo, nehubne, ale naopak přibírá. Občas je těžké pochopit, že musíme milovat své obézní tělo, které se nám nelíbí.

Ale bez změny postoje k němu není možné efektivně dosáhnout štíhlejší postavy. Psychika je totiž mocnější než dieta a cvičení.

Dietologové z Technické univerzity v Lisabonu provedli experimentální studii, během níž několik obézních žen podrobili hubnoucí kúře. Polovina z dotyčných navštěvovala navíc speciální výcvikový program, během něhož dotyčné pracovaly na emocionální konzumaci, vnímání vlastního těla a psychologických bariérách hubnutí.

„Problémy se vztahem k vlastnímu tělu a vnímáním vlastního těla jsou mezi obézními lidmi běžné, často vedou ke komfortní konzumaci a silným návykům při jídle, které brání hubnutí. Naše studie prokazuje, že mezi zlepšením vnímání vlastního těla a hubnutím existuje velmi silný vztah. Nejdůležitější je zvláště omezení úzkostí z názoru druhých na vlastní postavu,“ tvrdí doktor Pedro J. Teixeira z Lisabonu.

Všem těm, kteří mají problém přijmout své tělo a mít ho rádi, doporučuje konzultaci s psychologickým odborníkem. Při hubnutí pak taková terapie může výrazně pomoci.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Slavné maminky: Které nejvíc sluší mateřství?

Doporučujeme

Články odjinud