Chicago jde do kin - Travolta lituje

Chicago jde do kin - Travolta lituje

Hollwoodský herec John Travolta začínal svou kariéru v baletních cvičkách a zřejmě se mu po nich stýská. Travolta, hvězda legendárního muzikálu Horečka sobotní noci a Pomáda, se totiž dal slyšet, že si kousal nehty závistí, když viděl "vyhazovat nohy" Renée Zellwegerovou a Catherine Zeta-Jonesovou v muzikálu Chicago a další své kolegy v jiných muzikálech.

Žánr muzikálového filmu vstal úspěšně z popela takovými projekty, jako Evita, Moulin Rouge a nejnověji Chicago. Na Travoltu padla nostalgie po starých časech a chtěl by si v nějakém podobném filmu zahrát a ukázat v nich svou úchvatnou práci nohou. "Chybí mi to," říká.

V 70. a 80. letech byl Travolta jako discotanečník obdivován spoustou fanynek. Byl skutečně profesionálním tanečníkem, ale během své filmové kariéry potřeboval pro své role baletní návyky stále méně často, neboť byl obsazován do "serióznějších" hereckých rolí.

Travolta se rozhodl, že se dostane do své bývalé formy a předvede své taneční schopnosti veřejně. A tak se začal tanci aktivně věnovat. Šest dní v týdnu trénuje dvě hodiny denně. Rád by natočil remake nějakého kdysi populárního muzikálu. Zatím je jisté pouze to, že se připravuje natáčení Pomády 3. John Travolta se v tomto snímku objeví opět po boku australské zpěvačky Olivie Newton-Johnové. Devětačtyřicetiletý John a čtyřiapadesátiletá Olivia si zahrají rodiče, kteří se přijedou podívat do své staré školy. Dceru by měla hrát Kylie Minogue, přestože si Olivia přála, aby tuto roli dostala právě její vlastní dcera Chloe. (Korzo)

Filmový muzikál Chicago, ověnčený šesti Oscary, vstoupí do českých kin dnes ve čtvrtek 24. dubna.

Filmové Chicago vychází z muzikálu Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse. Příběh kabaretních zpěvaček Roxie a Velmy, které jsou uvězněny za úkladné vraždy milence a manžela, natočil režisér Rob Marshall. Děj se odehrává v Chicagu roku 1929, v atmosféře jazzových rytmů a doznívající prohibice. Neomezené možnosti města na břehu Michiganského jezera přilákají Roxii Hartovou (Renée Zellwegerová), která sní o zpívání na prknech slavných kabaretů a divadel.

Doufá, že se jí podaří dosáhnout podobné kariéry jako známá umělkyně Velma Kellyová (Catherine Zeta-Jonesová). Shodou okolností se obě hrdinky setkají ve vězení s obviněním s úkladné vraždy. Jejich obhajoby se ujímá úspěšný právník Billy Flynn (Richard Gere). Rozbíhá se umně řízené mediální divadlo. Z neznámé Roxie se doslova přes noc stává hvězda první velikosti.

Americká filmová akademie ocenila Chicago Oscarem za nejlepší film 2002. Celkem snímek získal 13 nominací. Soškou byly hodnoceny také střih, kostýmy, výprava a zvuk. V lednu snímek získal tři zlaté Glóby z osmi nominací, zahájil letošní filmový festival Berlinale a odnesl si i spoustu jiných filmových cen, například dvě sošky BAFTA.

Doporučujeme

Články odjinud