Chinaski vystoupí na „chytré scéně“, zatím se usídlili na webu

Chinaski vystoupí na „chytré scéně“, zatím se usídlili na webu

Přijďte na koncerty kapely Chinaski a mobily vezměte rozhodně s sebou. Budete se bavit. Od 9. listopadu, kdy startuje turné k albu 07, zažije Česko halové koncerty, jaké dosud v podání domácí skupiny nevidělo.

Kapela při tom nebude omračovat efekty, ale chce svým fanouškům dopřát takový komfort, aby si mohli v pohodě vychutnat všechny písně. Už teď ale mohou fanoušci sledovat přípravy na koncertní šňůru na webových stránkách www.i-space.cz.

Kouzlo celého turné spočívá v komunikaci s publikem. Kapela říká, že scéna bude bluetooth interaktivní. „Což je novinka, kterou jsem u nás zatím neviděl. Ale koncert na ní nestojí, je to jen zpestření, které zohledňuje skutečnost, že nás obklopuje mobilní telekomunikace,“ vysvětluje bubeník a textař Pavel Grohman. „Chytrá scéna“, k níž patří dvě prosvětlená mola, měří na šířku 22 až 30 metrů (to podle rozměrů haly) a bude jí dominovat velký displej v přední části.

Displej bude spuštěný již v době, kdy publikum začne přicházet na koncert. „Ze svých mobilů si lidi budou moci posílat fotky nebo videa rovnou na projekční plochy. Zároveň bude možné si pomocí technologie bluetooth stahovat ze scény různá vyzvánění a podobné jednoduché věci,“ říká Pavel Grohman.

Na displeji se objeví také vzkazy kapely směrem k publiku nebo texty písní. Bude tak podpořena skutečnost, že na koncertech Chinaski se především zpívá. Kapela přehraje téměř celé nové album 07 včetně hitů Zadarmo, Slovní pyrotechnika nebo Vakuum. V rámci dvouhodinového vystoupení zazní hity z předchozích šesti desek. Dalším kouzlem scény budou pohyblivé projekční plochy o různých velikostech, které celkově obsáhnou plochu 50 metrů čtverečních. O souznění obrazu se zvukem se postará VJejka Lenka Jakoubová. Vůbec poprvé v Česku kapela využije materiál od firmy 3M, nazvaný Vikuiti. Projekční plocha Vikuiti bude téměř neviditelná, vypadá jako stín, do kterého se posvítí projektorem. V tu chvíli poběží projekce, která má mnohem větší intenzitu než normální promítací plátno.

Vše poslouží k tomu, aby lidé, kteří se ocitnou i v nejzazžích koutech haly, neztratili kontakt s kapelou. Odměnou jim bude celkový pohled na pestrou scénu, zatímco fandové pod pódiem si užijí blízkost skupiny. Podobně jako Rolling Stones chystají i Chinaski malé pódium uprostřed haly. Z patnácti naplánovaných koncertů jej nelze z technických důvodů instalovat snad jen v Havlíčkově Brodě. Třetí halové turné, na kterém skupina natočí DVD a živou desku, bude zúročením všeho, co se Chinaski naučili v pozici jedné z nejoblíbenějších kapel v Česku. Přestože kapela Chinaski startuje svoji koncertní pouť až 9. listopadu v Třebíči, už teď můžete na webových stránkách sledovat průběh příprav na turné a novinky spojené s kapelou. Web www.i-space.cz již nyní rozjíždí speciální tour populární skupiny a bude sloužit jako informační portál celého turné, takže fanoušci mohou s Chinaski strávit každý den turné.

Vstupenky na koncerty, které vyvrcholí 15. prosince v Litvínově, jsou již nyní v prodeji. Na www.i-space.cz pak bude možné sledovat zprávy z probíhající roadshow, novinky z jednotlivých koncertů a související fotogalerie. A co čeká kapelu po turné? „ Poslední koncert bude 15. prosince v Litvínově. Potom si kluci dají volno až skoro do konce ledna. Určitě vyrazí na hory a budou si užívat dovolenou, protože 31. vystupují v Londýně,“ sdělila agentuře Plus manažerka kapely Kristina Horáčková.

zdroj: Plus

Doporučujeme

Články odjinud