Chleb podle babičky Evy kombinuje celozrnnou i běžnou mouku se žitnou a chuť mu dodávají semínka a kmín. Chléb za vás upeče domácí pekárna.
Autor: Eva
Suroviny:
350 ml vody
2 lžičky cukru
1,5 lžičky polotučného sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka / cca 200 ml mléka + 150 ml vody)
2,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžičky octa
2 lžičky olivového oleje Bertolli Classico
50 g pšeničné celozrnné mouky
150 g žitné celozrnné mouky
360 g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme 2,5 lžičky semínek - slunečnice, sezam, dýně…
Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední.
Výběr těch nejlepších domácích pekáren chleba najdete na Hledejceny.cz.
Na čerstvě upečený chléb je nejlepší pomazánka. Zkuste třeba rybičkovou, recept najdete ve videu:
Domácí pekárny
24. ledna 2022
Domácí pekárny
24. listopadu 2021
redakce
6. listopadu 2019