Chléb babičky Evy se semínky. Zkuste recept z Domácích pekáren | Foto: iStock

Foto: iStock

Chléb babičky Evy se semínky. Zkuste recept z Domácích pekáren

Chleb podle babičky Evy kombinuje celozrnnou i běžnou mouku se žitnou a chuť mu dodávají semínka a kmín. Chléb za vás upeče domácí pekárna.

Autor: Eva

Suroviny:

350 ml vody 

2 lžičky cukru

1,5 lžičky polotučného sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka / cca 200 ml mléka + 150 ml vody)

2,5 lžičky soli

2 lžičky kmínu

2 lžičky octa

2 lžičky olivového oleje Bertolli Classico

50 g pšeničné celozrnné mouky

150 g žitné celozrnné mouky

360 g hladké mouky

1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí

po zvukovém signálu přidáme 2,5 lžičky semínek - slunečnice, sezam, dýně…

Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední.

Výběr těch nejlepších domácích pekáren chleba najdete na Hledejceny.cz.

Na čerstvě upečený chléb je nejlepší pomazánka. Zkuste třeba rybičkovou, recept najdete ve videu:

Doporučujeme

Články odjinud