Chléb podmáslový má hodně vlákniny, a tak zasytí. Vyzkoušejte jednoduchý recept.
Suroviny:
310 g podmáslí
50 g bílého jogurtu
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
1 vařená nastrouhaná brambora
2 lžičky soli
1 lžíce kmínu
380 g hladké mouky
120 g žitné celozrnné mouky
2 lžičky cukru
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme semínka nebo oříšky, otruby, klíčky, ...
Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
Postup:
Část hladké mouky (až 280 g) je možné nahradit moukou grahamovou, pšeničnou chlebovou nebo špaldovou.
Rádi byste vyzkoušeli tento recept, ale nemáte domácí pekárnu? Pořiďte si ji levně díky srovnávači HledejCeny.cz, kde koupíte domácí pekárnu chleba vždy za tu nejlepší cenu.
Namažte si na chleba třeba pomazánku z pivního sýra. Recept najdete ve videu: