Chodím se svým bratrancem. Rodina o ničem neví

15 komentářů

Anonymizovaný
13. června • 19:00

Je mi 66 let. Ca pred dvema lety jsem se dovedel, ze jsem vnuk bratrance a sestrenice, kteri se vzali proti zakazu rodicu. Jake to je? Jednim slovem: je to zahul. To nejmensi je, ze se nikdo s nikym nikdy nestykal.V Bibli se pise o trestu, ktery se tahne do sedmeho kolene. Prvni koleno: dcera+3 bratri, psychicke potize, lehka retardace, umrti (ne u vsech) na kolaps vnitrnich organu,
Druhe koleno (kam patrim): x osob, psychicke problemy, epilepsie, mirna retardace, albinismus, problem s imunitou, dalsi identicke zdravotni problemy s temi, co melo prvni koleno,
Treti koleno: x osob, psychicke problemy, lehka retardace, dalsi neter a synovec zemreli do 2 mesicu po porodu, dalsi identicke zdravotni problemy,
Ctvrte koleno: x osob, praneter lehka retardace.Lepe neprovokovat osud!

hynek
29. září • 17:15

Ač zvýšená genetická zátěž mezi bratrancem a sestřenicí bezesporu je, v geneticky dosud bezproblémové rodině zas až tak velké riziko nehrozí. Doporučil bych preventivní genetické vyšetření pro "klid". Daleko těžší bude situace s příbuznými, ačkoliv "vysvětlování" je stejně nadbytečné, neboť láska stejně nad rozumem vítězí. I když je to neobvyklé a společensky nežádoucí, za mě vyloučit onemocnění a - jděte do toho...

lebahu
25. září • 13:33

Poprask v rodině? No nejvýš by vám řekli, ať si to rozmyslíte, že můžete mít "blbý děti". To je asi tak všechno co rodina může udělat. Nějaký drastický vydědění a zavržení bych asi nečekala nebo aspoň ne od kompletního příbuzenstva.
Z genetiky bych měla asi taky strach, že se můžou nějaký geny posílit (většinou ty nežádoucí).

Mata69
25. září • 12:49

farah.farah: no jasně, to taky píšu - jen se nad tím zamýšlím no.

farah.farah
25. září • 10:09

Mata69: No jo ale ona bratrance prakticky vůbec neznala. Nejde to porovnávat s klukem se kterým jste skoro vyrůstala, to je prostě jiné.

Mata69
24. září • 13:09

šiška: jakože homosexuálové vznikli příbuzenským "křížením"....takže by se měli rodit potomkům z těchto partnerství? Nepřipadá ti to utažený za vlasy? Pochybuji, že mají všichni homosexuálové v předcích zdegenerované šlechtice.
A ano, příbuzní se kdysi (bratranci a sestřenice a pod.) brali právě z důvodu zachování nebo spojení majetku a proto taky po pár generacích takového neustálého "křížení" v příbuzenstvu, degenerovali.

Elaa
24. září • 12:32

klidně ať spolu jsou, chodí a ostatní věci...ale do dětí bych rozhodně nešla...znám spřízněné - bratranec/sestřenice a narodil se jim kluk s šesti prsty na rukou...klukovi šestý prstíčky odstranili, ale má tam velký hrboly.. jestli to byla náhoda, anebo důsledek vztahu, kdoví...i když je sňatek mezi sest/brat. dnes zcela legální, na plození dětí bych byla opatrná...

šiška
24. září • 12:25

No já bych třeba do vztahu s bratrancem nešla ani náhodou, obávala bych se právě té zlé krve jak je psáno níže uvedenou recenzí! Navíc jsem četla, že právě příbuzenským vztahem vznikla jiná sexuální orientace, lesbička a homosexuál!Začalo to prý už v hodně dávné minulosti pro udržení majetku bohatých v příbuzenstvu. Ale nejspíš by na to správně odpověděl lékař.

Rambíša
24. září • 9:15

No a co má být??? Ať spolu klidně chodí,spí atd.Co se do toho plete nějaká svatba apod.???Zatím to vypadá,že zakázané ovoce nejlíp chutná,jen sex a nic víc.Nechápu,proč by do toho měla nějaká rodina co kecat,je to jen jejich věc,v dnešní době si hrajou na nějaké Monteky a Kapulety??!!

Mata69
24. září • 8:57

helza: nevím jak se provádí genetické vyšetření v takovýchto případech. Ale já sama absolvovala genetické vyšetření 3x (při každém těhotenství z důvodu rozštěpové vady v rodině) a ve velmi různých časových odstupech. NIKDY nedošlo k žádným odběrům krve či čehokoliv jiného. U toho prvního, před 23 lety, šlo o "výslech" ohledně poměrně široké rodiny - kdo na co kdy zemřel, zda žije, na zdravotní stav, nemoci v rodině. A z toho vyšel nějaký výpočet pravděpodobnosti. U posledního těhotenství jsem absolvovala podrobný ultrazvuk u specialisty v 20. týdnu těhotenství.
Chci říci, že prvně jsem byla taky překvapená, že se jednalo "jen" o pohovor a sdělení dat o nemocech a úmrtích v rodině.

Mata69
24. září • 8:54

Já si myslím, že to genetické riziko nebude velké. Pokud se další generace nebudou držet stejného modelu jako tito dva z příběhu a najdou si partnery mimo okruh svých příbuzných - asi tam velké riziko fakt není. Pokud tedy v rodině není nějaká geneticky daná porucha nebo nemoc. V minulosti šlechtické rody degenerovaly právě proto, že se stále dokola brali vzájemně bratranci a sestřenice, chyběly geny "zvenčí".
Tady jde spíš o to, že je širší (a asi i nejbližší) rodina zcela zavrhne. To vidím jako největší riziko, s kterým oba zápasí.
Já soukromě takový vztah nechápu, pro mě je bratranec takový skoro bratr. Mám tedy jen dva, s jedním jsme vyrůstali v jednom domě a to je pro mě fakt skoro jako brácha, s druhým jsme se také celé dětství vídali. Prostě na bratrance se dívám jinak. No, ale když se celý život neviděli, jsou si cizí....stává se to.

helza
24. září • 7:23

Vladstraschna: To je moc dobrý nápad, jenom nevím, zda by pro různá genetická vyšetření stačila jejich krev, jestli by nebylo třeba vyšetřit i krev rodičů a prarodičů, čímž by se všechno provalilo. Ale to opravdu nevím.

Vladstraschna
23. září • 20:30

Konzultovat s lékaři, genetiky, a pokud by mělo být vše v pořádku, tak proč do toho nejít.

Petruna
23. září • 20:16

helza: moje stará teta říkala, že budou mít děti zlou krev. Holt to ty staré generace meli vypozorovane, a to nevěděli že nějaké geny existují.

helza
23. září • 17:34

Zákon sňatek asi povoluje, ale bezpečné to příliš není. Moje kamarádka i její bratr onemocněli Wilsonovou chorobou, dědičným metabolickým onemocněním, jelikož jejich rodiče byli bratranec a sestřenice. Tedy vzdálený bratranec, mnohem vzdálenější než v případě autorky. A genetických onemocnění je mnohem více.

Doporučujeme

Články odjinud