Chodit do práce na devátou hodinu vážně poškozuje zdraví, varují vědci

12 komentářů

Tystes
30. března • 0:15

Je mi jedno jestli vsávám v 7, 8, nebo 9 všechno to je pro mě nevhodné, buď ve 4 ráno a začít, nebo pak kolem 10 té dopolední vstávat, samo, že pak dělám do 20 té hodiny. Ale lepší než se v práci trápit s usínáním.

Victor
19. září • 8:01

„Nutit lidi mladší pětapadesáti let začít pracovat před devátou dopolední se rovná tortuře.
================================================
To bude asi nějaká sranda,kdž dělají od devíti,tak vstávají třeba v sedm.To se jako nevyspí?A co jako u nás,že se chodí na šest a vstává třeba ve čtyři?Navíc,pokud vím,tak od devíti do pěti "dělají" jen úředníci a to není práce,ale zaměstnání.Práce vypadá zcela jinak a kolem té úředníci ani nešli,jestli ji viděli aspon v televizi.

CopatáHančí
11. září • 11:14

Mám štěstí,že si můžu vstávat kdy chci-dělám doma.V létě vylézám už před 5 ráno a v zimě po 6. Jak tu píšete,když se dělá ráno,odpoledne má pak člověk čas na rodinu a koníčky a hlavně přes léto nepadá vedrem. Můj praděda oslavil 98.Je pořád čipera a v 9 už má vše okolo hospodářství hotové a užívá den. Ve 12 si dá 20min šlofíčka a spát chodí se sluníčkem. Prostě hospodář.Každý to má jinak a i každá profese má jiné nároky na čas.

lebahu
11. září • 9:34

Většinou mám první zákazníky objednané na těch 9, už jsem se lekla, že je z toho zemřu, že je ta devátá nějaká začarovaná a asi nee :-D

Eviicka
11. září • 9:09

No já chodím na 13. Jako sově mi to naprosto vyhovuje (osobní život je trošku problém, uznávám). Je fakt, že vyspat se můžu dobře, a od dob co tuto práci dělám (desátý rok), bývám jen výjimečně nachlazená apod. Skřivani ale u nás v práci trpí.Jak tu ostatní píšete, každý jsme jiný a každému z nás vyhovuje něco jiného - a to by pan věděc mohl vědět ;-).

Mata69
10. září • 20:49

Pan vědec ponocuje kdoví do kdy, tak má pocit, že na devátou je brzo:-) Měl by přijet na exkurzi k nám do ČR, v deset má už většina lidí odpracovanou půlku pracovní doby! :-)))

Yasmin.Hayatt
10. září • 17:40

Chodím na devátou a ano, je to brzy. Přehodnotím to.........

kiburi
10. září • 14:41

asi by to šlo špatně sladit. Jak v zaměstnání, ve škole, v rodině.My jsme doma snad všichni sovy. I ten pes.
Podle mne tahat spící děti na půl sedmou do školky bylo nelidské.
Moje maminka celej život dospávala ranní vstávání o sobotách a nedělích. Jsou lidi, co pracujou na směny a v noci. Možná je horší střídání než pravidelnost a brzo ráno. Dřív nebyly ani volné soboty a v neděli se zase vstávalo do kostela. Lidi se dožívali daleko nižšího věku. Jak to všechno spolu souvisí, to je hrozně těžký posoudit a srovnávat. Měla jsem šéfovou, která před prací ještě stihla vytřít celej barák, jedna kamarádka zase navařila pro celou rodinu. Někdo je nejčerstvější brzo ráno, někdo až odpoledne. Jestli jsme tak už přirozeně nastavený, to je otázka. Skřivánci a sovy to řešit nemusí.

Betyyna
10. září • 13:59

Pan doktor asi chodil hodně na devátou a už mu to poškodilo mozek :-) . My co chodíme na šestou takové problémy nemáme ...

ivca001
10. září • 13:43

Na 9 je brzo? :-D To je vtip? V 6 už jsem v práci. Být až v 10 v práci zní dobře, ale na druhou stranu neskončíte dřív než v půl 7. A kde je pak osobní život?

lomacka
10. září • 12:44

Chodit do práce na desátou je naprosté šílenství, kdy pak bude čas na hraní s dětmi a kontrolu úkolů? To bychom přišli z práce a dávali děti spát. Ne, radši stávat brzo a mít odpoledne pro rodinu

monada
10. září • 12:19

To jsou kecy snad někde jinde , ale u nás to neplatí. Naši předci vstávali se sluníčkem a šli spát když zapadalo. Dnes chcou , aby se chodilo na 9 hod a šli jsme domů až večer pak . Celý den zabitý. Když jdu na 6 pokud mě zaměstnavatel pustí tak přijdu domů v 15 hod .A můžu se věnovat rodině. Pokud půjdu na 9 nic ráno neudělám a to samé večer. Prostě museli dostat zaplaceno za nějaké výmysly. Jsou lidé ranní ptáčata a jsou sovy těm by to vyhovovalo chodit až v 10 ráno .

Doporučujeme

Články odjinud