Chudáci narození o svátcích

12 komentářů

Mazi
24. prosince • 8:51

Dcera je 24.12. Dnes má druhé narozeniny 😁 oslava byla 23.12. Přijela celá rodina. Dárky má prostě dvakrát. Mám to spočítane, aby obě děti měli pod stromečkem stejně dárků a ona dostala ještě pořádnou nálož k narozeninám. Samozřejmě je mi ji líto, ale já se fakt snažila aby se narodila dřív 🤷‍♀️

Ladička
25. prosince • 20:57

V naší rodině se také vyskytuje osoba narozená přesně na štědrý den a musím n napsat že to naopak přináší spíš výhody,jelikož tím že se slaví vánoce tak si příbuzní vzpomenou a zároveň popřejí k narozeninám,kdežto v jiný den by si vzpomněl málokdo.;-)

Ivy1
25. prosince • 19:56

Moje máma byla Eva a ještě i v 89 ti letech si jako pravidelně, postěžovala, že vlastně nemá svátek... trvalo dlouho, to je pravda, než jsem jí jako už dospělá začala ke svátku přát 23. 12, jak to bylo zavedené (i u jejích rodičů, ale i v naší rodině s mými staršími sourozenci) o svátku mámě se prostě nepřávalo.... Vánoce, chystání, vaření, pečení ... to se hned zapomene na něčí svátek. Je to vždý jen o tom, jak si to v rodině nastaví, jak mají dost empatie a lásky aby dokázali dítěti - sourozenci - rodiči - atd...) dát najevo, že na jeho narozeniny či svátek myslí a popřát...

zlutasek
25. prosince • 5:24

Mam syna narozeneho 25.12. Dort mel v den narozenin pouze, kdyz mu byl 1 rok a pak az dnes, kdy je mu 12. Darky take sidime, dnes jdeme koupit kolo, ale to spis proto, ze nove potrebuje. Mame vyhodu, ze zijeme v zemi, kde se vanoce neslavi [nemame tu ani rodinu] a muzeme jit v klidu na obed ci veceri do restaurace a koupit darek. Narozeninovou party delame v prubehu prosince, ale od jiste doby uz ji nechce, v te dobe dostaval dort predcasny.
Syna tesi, ze mu anglicky mluvici lide rikaji, ze je vanocni dite, vanoce se slavi az 25.12.
Minuly rok jsme se dohodli, ze dort dostane v jim vybrany den v roce, vybral si 25.6. a sli jsme na veceri. Byl spokojeny.

amish
24. prosince • 17:31

Hezký štědrý večer, moje dcera se narodila na Silvestra a letos jí bude 25 - přibližně od deseti nadává, že jsem jí tím zakazila život - odpovídám tím, že každoročně dostává k narozeninám ohňostroj - no, kdo z vás to má, přátelé? :-D

Nadama
23. prosince • 19:55

Já jsem se taky narodila 24. 12. a musím potvrdit zkušenosti autorky. Jsem poněkud flegmatická a kdyby nebylo lidí, kteří mi stále podsouvali, že takto narozená jsem ošizená, tak bych si snad ani ničeho nevšimla. Ale zase jsem, co si budeme namlouvat, přece jenom poněkud výjimečně narozená. Jen asi 1/365 lidí se to podaří, což se týká každého dne, nicméně ten den je výjimečný i pro ateisty (pro mne). A přečteným odsudkům autorky upřímě nevěřím. Mám svou velmi letitou zkušenost. Já se s ní ztotožňuji. Ovšem, u mě to vyřešila tchýně v době, kdy mě to už vůbec nezajímalo a bylo mi už přes 40. Z ničeho nic mi začala dávat dárky spolu s narozeninami syna v říjnu. Ujalo se to.

Mata69
23. prosince • 15:16

Elynor: viď - autorka článku dělá své dceři to samé co jí dělali rodiče a co jí evidentně poznamenalo až do dospělosti.

Elynor
23. prosince • 11:32

Má sestra je Eva, ale ani svátek se neodbýval, taky měla oslavu buď o týden, nebo aspoň o den dva dřív, jak to vyšlo. S dárkem k svátku, zabaleným do nevánočního papíru. A pod stromečkem pak stejně dárků jako zbytek rodiny. Jestli to měla autorka doma opravdu tak, jak píše, tak je to asi neschopnost nebo lenost rodičů, a celkem se nedivím, že to chápe jako křivdu. Dítě tomu nerozumí, a i když si to v dospělosti dodatečně vysvětlí a zdůvodní, ten pocit hořkosti zůstane. Akorát bych to nepřenášela na další generaci, a mít dítě narozené na vánoce, nešidila bych ho, vždycky to jde nějak zařídit. Vykládat mu, že si má myslet, jak ho oslavuje celý svět, to je hloupost.

evelyn
23. prosince • 10:06

Taky mam dceru narozenou na Stedry den, ale dort mivala a darky dopoledne a nebylo to na ukor vanocnich :D

lebahu
23. prosince • 9:37

Kamarádka je narozená 24,12. a jmenuje se Eva...tomu se teprve říká pomsta rodičů!

Mata69
22. prosince • 21:28

Kristepane to je na psychologa takhle ukřivděná chuděrka... Můj syn má na ŠTědrý den svátek, ano, je to asi menší "slavení" než narozeniny - ale je velký problém oslavu udělat o týden dříve nebo později? Celý jeho dvacetiletý život to děláme prostě tak,ž e svátek se slaví nejbližší víkend před vánocemi. A rozhodně svátkové dárky nejsou znát na dárcích pod stromečkem.
Nevím, autorka mi přijde fakt praštěná do hlavy.

Yasmin.Hayatt
22. prosince • 15:14

Jaj, chudinko malá :-( to muselo člověka sebrat, když ještě ve čtyřiceti nad takovou blbostí pláče. Moje mladší dcera je taky "vánoční" dítě. Má to i s dortem i s dárečky zcela striktně oddělenými od těch vánočních a pokud chce i dětský mejdan, má ho mít, ale až po svátcích, kamarádky by stejně dřív nemohly. Jak si to zařídí, až bude starší, bude její věc. Pro mně jako pro matku nebude nikdy na ničem šizená.

Doporučujeme

Články odjinud