Chuťovky z pánve: Jak na steak, biftek, mleté i pražmu

11. 10. 2016
Chuťovky z pánve: Jak na steak, biftek, mleté i pražmu
V jednoduchosti je krása. Ať už si zvolíte steak, burgery nebo ryby, na grilovací pánvi dostanou úplně jiný rozměr.

Biftek

Hovězí steak ukrojený z prostřední části pravé svíčkové čili tournedo o tloušťce 3 až 4 cm. Vychází masa, při kterém se nejprve vyjme z evropského způsobu porcování svíčková a ta se porcuje.

Bifteky ze svíčkové s rozmarýnem

2 porce příprava: 20 minut

2x 300 g hovězí svíčkové, 2 snítky rozmarýnu, olivový olej, mořská sůl a růžový pepř

Maso nechte odpočinout, aby mělo pokojovou teplotu. Steaky obmotejte snítkami rozmarýnu, upevněte provázkem a grilujte na pánvi potřené olejem dozlatova z obou stran (asi po 3 minutách z každé, pokud chcete medium). Nakonec osolte a opepřete.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Ve finále pracovního týdne jste rozmrzelí a nic nestíháte. Asi byste si měli dát pozor na to, co šéfovi řeknete. Je docela jisté, že si vás pozve na kobereček. Pokud se to stane, tak mu v…

Nejčtenější články

Doporučujeme