Chuťovky z pánve: Jak na steak, biftek, mleté i pražmu

11. 10. 2016
Chuťovky z pánve: Jak na steak, biftek, mleté i pražmu
V jednoduchosti je krása. Ať už si zvolíte steak, burgery nebo ryby, na grilovací pánvi dostanou úplně jiný rozměr.

Biftek

Hovězí steak ukrojený z prostřední části pravé svíčkové čili tournedo o tloušťce 3 až 4 cm. Vychází masa, při kterém se nejprve vyjme z evropského způsobu porcování svíčková a ta se porcuje.

Bifteky ze svíčkové s rozmarýnem

2 porce příprava: 20 minut

2x 300 g hovězí svíčkové, 2 snítky rozmarýnu, olivový olej, mořská sůl a růžový pepř

Maso nechte odpočinout, aby mělo pokojovou teplotu. Steaky obmotejte snítkami rozmarýnu, upevněte provázkem a grilujte na pánvi potřené olejem dozlatova z obou stran (asi po 3 minutách z každé, pokud chcete medium). Nakonec osolte a opepřete.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Říká se, že svatý Jan je dešťů přítel, tak se podle toho zařiďte. Máte-li nějaké domácí resty, tak se do nich pusťte. Nebojácně byste si měli dupnout, když se proti vám postaví výše…

Nejčtenější články