Cigareta zvyšuje atraktivnost ženy

Cigareta zvyšuje atraktivnost ženy

V současné době, kdy tažení proti konzumaci tabákových výrobků nabývá až militantních rozměrů, existuje přesto skupina obyvatelstva, u níž je tato neřest považována za nepřehlédnutelnou přednost.

Nejedná se pochopitelně o nikoho jiného než o krásné ženy, pokud možno na barové židli, jež nabízí i skrývá pohled na jejich urostlé nohy. V pěstěných rukách s nezbytnou cigaretou, z níž sají dým, jenž pomalu a rafinovaně vypouštějí ze svůdně našpulených rtů. Tomuto pohledu dokáže odolat jen málokterý muž.

Ostatně i sexuální ikony, jako Marlene Dietrichová, Marilyn Monroe, Brigitte Bardotová nebo Sharon Stoneová, vděčí za svou pověst nejen tělesným přednostem, ale také jakési auře tajemnosti, již jim zajistily právě ony proklínané nikotinové tyčinky, zvlášť když tkvěly ve vybraných cigaretových špičkách.

Kouření se tak u nich i jejich plagiátorek stalo jakýmsi nadčasovým výrazem vnitřní svobody, nevázanosti, touhy po dobrodružství i náznakem možného erotického sblížení. O vysvětlení této představy se pokusila psycholožka Christine Baumannsová: „Žena, která kouří s požitkem a přímo si cigaretu vychutnává, působí sebevědomě. Jako osoba, jež chápe svobodu jako životní nezbytnost. I v sexu.“

Neplatí to ovšem pro ty příslušnice něžnějšího pohlaví, které si už vypěstovaly závislost na nikotinu, jež je naopak zbavuje vlastní vůle a činí je bezmocnými. Podle expertky tkví atraktivita kouřící ženy ještě v tom, že muži vlastně dává příležitost k seznámení. I ten nejnesmělejší totiž zapomene na všechny výhrady, jež má k cigaretám, nakonec sebere odvahu a zeptá se neznámé, zda nepotřebuje oheň. A s chutí jí ho poskytne. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud