Cigarety a krása

Že vám tyto dva pojmy nejdou dohromady? Nemýlíte se. Vliv cigaret na krásu je více než negativní. Změny vzhledu kůže u kuřáků tabáku byly popsány již v roce 1856.

Cigarety a krása

Foto Cigarety Že vám tyto dva pojmy nejdou dohromady? Nemýlíte se. Vliv cigaret na krásu je více než negativní. Změny vzhledu kůže u kuřáků tabáku byly popsány již v roce 1856. Od té doby byl zaznamenán velký vliv kouření na funkci zdravé pokožky a mnoho jejich chorob.
Kouření tabáku škodí nejenom zdraví, ale také kráse. Škodlivé substance obsažené v cigaretovém dýmu mají negativní vliv na vzhled a funkci kůže. Kuřačky jsou postižené nejenom typickou "tabákovou tváří", ale mají mnohem dříve vrásky, později se jim hojí rány a mají také mnohem více nemocí kůže.
Zde je několik informací, které jste možná nevěděly:

Většina kuřáků časem ztrácí růžové zabarvení kůže, která bledne a rychleji stárne. Kouření tabáku urychluje činnost volných radikálů. Škodlivé substance obsažené v tabákovém dýmu jsou odpovědné za snížení obsahu vitamínů A, C a E v těle. Tyto vitamíny oproti jiným chrání kůži před účinkem volných radikálů, udržují její elastičnost a také stimulují regeneraci. Kouření může způsobit snížení hladiny estrogenů, což má vliv na suchost pokožky a úbytek kolagenu. Všechno to má u kuřáků za důsledek rychlejší tvorby nových vrásek a prohloubení již existujících. Nezdravý vliv cigaretového dýmu na kůži se týká samozřejmě také mužů, ale u žen tyto změny nastupují rychleji a jsou mnohem dříve vidět. Kouření tabáku má vliv na delší hojení ran, což se může projevovat po plastických operacích obličeje. Kouření znásobuje také mnoho nemocí kůže.
Kůže kuřáka je nemocná, vysušená a přidává roky. Po tom přece žádná žena netouží. Žádné prostředky nedokáží navrátit kůži kuřáka svěžest. Jediným způsobem na získání zdravého vzhledu je zanechat kouření.

Autor: Klára Lísková

Doporučujeme

Články odjinud