Čistý luxus jménem Chanel

Čistý luxus jménem Chanel

Čím hrozivější může být letní bouřka, tím jemnější může být móda. Takto zřejmě myslel Karl Lagerfeld, když vytvářel tu nejroztomilejší kolekci haute couture pro módní dům Chanel. Představil nejněžnější oblečení, jaké jste kdy u této značky mohli kdy spatřit. „Křehké,“ říká tvůrce, „všechno se zdá velice jemné.“ Od prvního do posledního modelu je tuto sezónu plné jemných nuancí a podtrhující ženskou křehkost.

I tak neromantický materiál, jakým je tvíd, se zde proměnil v lehoučkou pavučinku – kabátky a sukně se na konci vytrácejí. Legendární Chanel kostým představil Lagerfeld v klasickém střihu a délce, jak jej vždy nosila a navrhovala Coco Chanel. Nosí se spolu s kaskádou perel, čímž dodají své nositelce pravý francouzský šarm. Letní kabátky končí těsně nad koleny a dokonale ladí s kostýmkem pod ním. Šaty s rozšířenou sukní rozehrávají sexy náladu, aniž by ztratily něco na decentnosti a umírněnosti. Naopak vrstvené večerní šaty odhalují mnohé.

V barvách jednoznačně vede nesmrtelná kombinace černé a bílé a hit letošní sezóny – růžová v nepřeberném množství odstínů.









autor: Simona.cz
foto: Style.com

Doporučujeme

Články odjinud