Článek v Blesku je vyložená lež

Článek v Blesku je vyložená lež

Stanovisko režiséra Jana Hřebejka k článku v Blesku dne 24. února 2006 - Lásky Jany Brejchové: Krabicové víno, levný rum!

S Janou Brejchovou jsem natáčel celé léto film Kráska v nesnázích. Nikdy jsem ji nezažil popíjet, natož opilou. Pracovala ve skvělé formě a výsledek její práce tomu odpovídá, jak se budete moci přesvědčit letos v kinech.

Článek je vyložená lež. Nabídky k natáčení paní Brejchová dostává stále, a to i velice lukrativní, bohužel jich řadu odmítá, protože se stará o svého těžce nemocného manžela Jiřího.

Paní Brejchová obývá byt, který ze špeluňky čtvrté kategorie před dvaceti lety všemi prostředky zrekonstruovala do dnešní podoby. Od koho vědí novináři výši nájemného a kdo je pustil do zamčeného soukromého domu k popelnicím by mě osobně zajímalo.

Celý článek je zlovolná, zcela nepravdivá pomluva, vzniklá na něčí objednávku anebo z prosté hlouposti anonymních autorů. Jana Brejchová je i dnes jednou z nejlepších hereček, které máme, navíc ji pro její osobní chování k partnerovi a kolegům oceňuji i lidsky.

Přeji autorům článku soud, kde budou svoje nesmysly muset dokládat. Jan Hřebejk

Doporučujeme

Články odjinud