Co by vám chtěl říct gynekolog, ale nikdy to neudělá

Co by vám chtěl říct gynekolog, ale nikdy to neudělá

Návštěva gynekologa je pro každou z nás nepříjemná záležitost a ani s léty se to nemění. Komu by se líbilo, aby se jeho nejintimnějších míst dotýkal někdo cizí a ještě aby podrobně odpovídal na ty nejsoukromější otázky, na které se často stydí odpovědět i sám sobě. Ale i gynekolog je jen člověk a rozhodně by měl pro vás několik rad. Jenže vám je nikdy nahlas neřekne…

Nejsem cítit?

Věc, z které máme doslova trauma. Co by si o nás lékař pomyslel, kdyby se mu do nosu při prohlídce linul nelibý zápach? A tak v den prohlídky použijeme co nejvoňavější sprchový gel nebo mýdlo, které by přebilo naši přirozenou vůni. Ano, čistota je skvělá, nicméně na specifickou vůni intimních míst je gynekolog zvyklý.

Na co si ale zvykat musí a není mu to příjemné, je pach našich nohou, zvlášť pokud je celý den trápíme zapařené v kozačkách nebo zavřených botách. Paradoxně jsou to právě chodidla, která má při prohlídce gynekolog blízko obličeje. Neškodilo by tedy před prohlídkou věnovat pozornost nejen vagině, ale i jim.

Pokračování 2 / 5

Je jedno, jestli se holíte, nebo ne

Stejně jako si před návštěvou zubaře pečlivě vyčistíme zuby, věnujeme před návštěvou gynekologa pozornost svému rozkroku. Pečlivě se oholíme a zkontrolujeme každý chloupek navíc. Úplně zbytečně. Zrovna tohle váš gynekolog opravdu neřeší.

Pokračování 3 / 5

Svědění není normální

Ano, třeba si na to sama zvyknete, nechce se vám s tím nic dělat, natož o tom mluvit. Ale je to důležité! Může jít o kvasinkovou infekci nebo kožní potíže či alergie na nějakou látku. Gynekolog vám tenhle problém pomůže vyřešit.

Pokračování 4 / 5

Nevadí, že při porodu nevyjde ven jen dítě

Téměř z každé ženy vyjdou výkaly, když při porodu tlačí. Porodním asistentkám to nevadí, je to přirozené, jsou na to zvyklé a umí si s takovou situací poradit. Až se tedy do téhle situace při porodu dostanete, nepanikařte a soustřeďte se na to podstatné. Ostatně – nebudete ani první, ani poslední, komu se něco takového při porodu přihodí.

Pokračování 5 / 5

Antikoncepci předepisuje lékař

Je skvělé, že jsou dnes všechny informace dostupné na internetu, jenže když si sama určíte diagnózu a naordinujete antikoncepci, protože vaší kamarádce sedla a pomohla, a od lékaře ji chcete jen napsat, není to ten nejlepší přístup. Váš gynekolog opravdu ví, jaké je složení jednotlivých léků, a dokáže vám erudovaně poradit mnohem lépe než kamarádka nebo internetový prohlížeč. Nicméně pokud vaše tělo reaguje na antikoncepci špatně, řekněte to.

Jaký mají ženy všeobecně vztah k penisu? Podívejte se na video

Doporučujeme

Články odjinud