Co dělá v Thermalu ten medvěd?

Co dělá v Thermalu ten medvěd?

Se jménem roztomilého medvídka Panda se setkáte, pokud v Thermálu zabloudíte do tiskového střediska a narazíte na pootevřené hnědé dveře. Mohlo by to vypadat, že tu Jiří Bartoška schraňuje živý dárek od čínské filmové delegace, ale je to trochu jinak.

Co dělá v Thermalu ten medvěd?
Exkluzivní on-line zpravodajství pro Dámu.cz z 36. MFF KV

Se jménem roztomilého medvídka Panda se setkáte, pokud v Thermálu zabloudíte do tiskového střediska a narazíte na pootevřené hnědé dveře. Mohlo by to vypadat, že tu Jiří Bartoška schraňuje živý dárek od čínské filmové delegace, ale je to trochu jinak. Místo roztomilého chlupáče tu mají své zázemí čtyři proklatě nadupané computery, scaner, digitální fotoaparát a dalších XY nezbytností, které stojí u zrodu oficiálních internetových stránek festivalu na adrese www.mffkv.cz nebo www.kviff.com. Samozřejmě, že všechno by nefungovalo, nebýt někoho, kdo tomu vdechuje život - čtyřem mladým inteligentním mužům z Panda internet studia.

www.jpg" align="left" hspace="4" width="200" height="148">"Máme za sebou převážně komerční projekty a dělat festival - to už byla pořádná výzva, která se jen tak neháže za hlavu," představuje sebe i své kolegy Tomáš Tržil. Už v lednu, kdy Panda převzala starost o festivalovou www image a zrodily se první stránky, byla spousta nápadů, co a jak udělat jinak.
"Třeba barva - původní grafika stránek z naší dílny byla tmavě modrá. Během konání festivalu se ovšem stránky změnily na olivově zelené s motivem promítače Eddieho, který je maskotem letošního ročníku. Cílem bylo návštěvníkům stránek již v první chvíli sdělit, že se něco děje - že festival začal.," uvádí Tomáš. Od prvního ňuknutí do klávesnice do finální podoby ale uplynulo hodně bezesných nocí, než stránky dostaly podobu, se kterou bylo možno vyjít na veřejnost.

"Největší práce byla kromě jiného s katalogem - ten jsme v kon ečné verzi dostali až v polovině června a předělat všechno do naší databáze, to bylo dost práce," prozrazuje Tržil a dodává, že původní tým se proto rozrostl i o externí pomocníky. Jedním z nich je Martin Zelený, který má k filmovému světu velmi blízko - nejenže rád navštěvuje kina, ale sám občas píše i recenze. "Tady ve Varech je to s chozením na filmy trochu horší - jsem rád, když se dostanu na jedno promítání denně, ale na druhou stranu, práce je to zajímavá a už jen ta příležitost, být tady," usmívá se Martin.

Pokud dostanou šanci, rádi by "pandové" pracovali na festivalových www i příští rok. "Bylo by to o něco snazší, protože už bychom věděli spoustu věcí, se kterými jsme si letos ještě lámali hlavu. Určitě by bylo víc času na různá vylepšení," končí naše setkání Tomáš.
A já musím na kluky prozradit, že si na sebe - a tedy i na nás - pořád vymýšlejí něco nového. Zajímá vás co? Neprozradím - podívejte se na jejich práci a sami uvidíte...

Z festivalovým ruchem kypícího města vás zdraví 
Magda Peterková

Doporučujeme

Články odjinud