Co dělat, když máte nečekané výdaje a na účtu nedostatek peněz?

Co dělat, když máte nečekané výdaje a na účtu nedostatek peněz?

Potřebujete vyřešit nenadálé platby, ale nemáte dostatek financí na svém účtu? Neřešte to první neprověřenou půjčkou, kterou objevíte. Může vás to stát víc, než byste čekali.

Zeptejte se v rodině

Než začnete vymýšlet cesty k půjčkám s úroky, zkuste se nejdříve optat rodiny a přátel, jestli by vám nevypomohli s vaší finanční situací. Je to výhodné, protože nebudete řešit poplatky ani úroky navíc.

Zřiďte si spořicí účet

Nejlepší je dlouhodobé řešení a to vám poskytne spořicí účet. Ten vám už nyní v aktuální tíživé situaci ohledně splacení nepomůže, ale je ideálním východiskem pro další podobné problémy v budoucnu. Pokud ještě někdy budete řešit nečekané výdaje, jednoduše pak použijete naspořené peníze z účtu a vyhnete se tak nečekaným a nenadálým situacím s financemi.

Oslovte banku

Jestliže by první možnost nevyšla, oslovte danou banku. Nevybírejte si ale nutně tu svou, která může mít nevýhodné podmínky nebo vyšší úrok. Výhodou je, že vám v současné době půjčí různé banky, aniž byste u nich nutně museli zřizovat bankovní účet. Nevýhodou je, že proces ověřování se v bance někdy protáhne, a vy tak můžete prošvihnout termín aktuálních nebo již jednou opožděných plateb, na něž potřebujete půjčit. 

Zkuste nebankovní půjčku

Další možností jsou nebankovní půjčky, díky nimž můžete mít finance na svém účtu ještě ten den, klidně do několika minut. Vždy si ale dávejte pozor, které společnosti dáte přednost. Za všech okolností si čtěte smluvní podmínky. Jen tak se vyvarujete zbytečným problémům. Nechcete přece platit zbytečné poplatky navíc nebo vyšší úrok, než byste očekávali. Využívejte raději ověřené nebankovní půjčky, které vás nepřekvapí.

Zvolte SMS půjčování

Jednou z možností nebankovní půjčky je také SMS půjčování, které vám zajistí rychlé a snadné vyřízení a včasné získání obnosu na účet. Poprvé se registrujete a zřídíte si profil. Podruhé už snadno podáte žádost během jedné SMS. Ta vás nebude stát víc, než kolik byste zaplatili u svého operátora. Výhodou je, že jde půjčka ihned na účet, to znamená, že finance obdržíte do několika minut. Vždy ale záleží na vaší bance.

Pokud víte, že nebankovní půjčování je to pravé pro vás, hledejte jen ověřené a spolehlivé cesty. Když hledáte rychlou cestu, SMS půjčka ihned je řešením, které snadno využijete jednorázově, ale i opakovaně.

Doporučujeme

Články odjinud