6
Fotogalerie

Co je Tvořivý Amos

Tvořivý Amos je zcela nový časopis pro kreativní tvorbu. Časopis obsahuje 20 originálních nápadů na výrobu jednoduchých i složitějších výrobků s jejich pracovními postupy. U každého z nápadů naleznete seznam věcí,které budete k výrobě potřebovat, podrobný popis pracovního postupu krok za krokem a spoustu ilustračních fotografií.

Časopis dále obsahuje zajímavé články a reportáže z umělecké oblasti a také něco málo z historie tvoření. A co všechno si podle Tvořivého Amose můžete vyrobit ? Od jednoduchých výrobků a dekorací z papíru a lepenky, přes výrobu svíček, figurek a postaviček z nejrůznějších materiálů, až po složitější sádrové či keramické mozaiky.

Chcete si vyrobit svůj vlastní ruční papír, zkusit batikování či malovat na hedvábí ? Podle našeho návodu to pro Vás jistě nebude žádný problém. Stačí trocha té šikovnosti a fantazie a pod Vašima rukama budou vznikat krásná a originální umělecká dílka použitelná jako bytový doplněk či zajímavé dárečky pro vaše blízké.

Tvořivý Amos je časopis pro celou Vaši rodinu. Děti se z něj mohou naučit rozvíjet své schopnosti, rodiče zase využít některé výrobky pro originální a praktické zkrášlení svého domova. Časopis vychází jednou za dva měsíce a zakoupit si ho můžete na stáncích PNS nebo objednat formou předplatného na adrese www.tvorivyamos.cz

Ze široké škály nápadů vybíráme na ukázku výrobu Skleněný svícen:

  • nízkou sklenici ze silnejšího skla
  • barvy na sklo
  • kontury na sklo
  • štětce
  • čajovou svíčku

    1.nakreslíme vzor konturou (přímo z tuby).Necháme cca 30 min zaschnout

    2. postupně vybarvujeme předkreslený vzor podle vlastní fantazie

    3. Při použití světlejších kontur(zlaté,stříbrné,..)Po zaschnutí všech barev tj. cca 2 hod. obtáhneme linie kreslené konturou ještě jednou.Opravíme tak případné přetahy a docílíme tím také plastičtějšího vzhledu.

    RADA Na malování svícnu postačí nevypalovací kontura a barva na sklo.Pokud bychom si chtěli stejným způsobem vyzdobit např. vázu,skleněné nádobí,kořenky atd. použijeme barvy a kontury vypalovací,které lze potom omývat.Hotový výrobek se vypaluje v kuchyňské troubě,návod je vždy uveden na lahvičce s barvou.

    Zdroj: Časopis Tvořivý Amos?

  • Doporučujeme

    Články odjinud