Co letos dětem pod stromeček?

Co letos dětem pod stromeček?

Přichází čas vánoční, čas milovaný dětmi i dospělými. Děti jsou plny očekávání, těší se na stromeček, na cukroví, píšou Ježíškovi a rodiče shánějí, pátrají a přemýšlejí, co udělá potomkům pod stromečkem největší radost.

Letošní rok neovlivnil český trh žádný zcela nový filmový trhák, jehož atributy by bylo nezbytné vlastnit, a tak zůstávají hračky připomínající Piráty z Karibiku, Spidermana nebo Shreka.

Oblíbeným způsobem hraní je hra na povolání a práce ze světa dospělých. Holčičky si hrají na maminku a vyžadují k tomu panenky, kočárky, postýlky a malé domácí přístroje. Klukům během předškolního věku přestávají stačit autíčka a autodráhy a ocení sady pomůcek pro hru na piráty, výpravčí, mechaniky a také přichází čas stavebnic. Završí-li rodiče tyto dárky pexesem a společenskou hrou, jistě neprohloupí.

Do popředí zájmu dětí školních, ale často už i předškolních, se už několik let dostávají hračky elektronické, interaktivní roboti, počítač nejlépe s připojením na internet a mobil. Všechny elektronické hračky jsou žádané pro svou téměř dokonalou nápodobu světa dospělých. Děti si nehrají stylem „jako“, nedrží v ruce krabičku a nepředstavují si, že je to ve skutečnosti něco úplně jiného, ale líbí se jim skutečná fungující a reagující věc. Úskalí těchto elektronických a interaktivních hraček jsou obecně známá, a proto se vyplatí věnovat velkou pozornost dalším dárkům. Správné knížky, společenské hry, sportovní potřeby, experimentální sady a výtvarné sady poskytují velkou naději, že školní dítě opustí počítač a najde si společnost a zábavu i mimo něj.

Mnoho rodičů kupuje dětem hračky připomínající jim jejich vlastní dětství, někdy dokonce přesně ty hračky, se kterými si kdysi hráli. Klasické hračky jsou vhodnou alternativou k těm novodobým a nelze jim upřít jedno velmi důležité ... mají kouzlo fantazie, kterou si hraním s nimi rozvíjí dítě, nikoli výrobce. Ten poskytuje jen materiál.

Tito rodiče si hračkami, které sami důvěrně znají, otevírají cestu k tomu, aby si s dítětem hráli. To je ve skutečnosti pro dítě ta nejlepší hra, přítomnost rodiče dává hře onen velmi žádaný příměr dospělácké důležitosti. Už to není „jen“ hraní si na něco, teď už to je hraní si s tátou nebo s mámou. Dítě je v tu chvíli nejšťastnější na celém světě. A pokud mu moudrý rodič nebere věci z rukou, aby to udělal lépe, ale ponechá dítěti prostor, je všechno v nejlepším pořádku. Z kluků tak přímou cestou vytváří člověka, který věří sobě a svým schopnostem, protože když mu věří máma a táta, věří také on sám sobě. A holčičky potřebují cítit podporu, protože v tu chvíli se cítí nejšťastněji.

Přejeme vám hodně štěstí při výběru těch nejsprávnějších hraček. O jednu takovou, o kamennou stavebnici Anchor, která je ze soudku těch velmi klasických, si můžete s námi zasoutěžit.

Soutěž o 2 kamenné stavebnice Anchor kamenné kostky, každá v hodnotě 1195 Kč.

http://www.anchor.czwww.anchor.cz

Doporučujeme

Články odjinud