Co může způsobit dětskou koliku?

12 komentářů

Barbuška
6. prosince • 20:42

Nám na koliku pomáhalo nahřívání bříška, řádné odříhnutí a jemné masírování. Vždy to ale bylo jen na chvilku. Pak jsme vyzkoušely kapky Coliprev a ty jsou fakt parádní. Dáváme je před každým kojením a malé moc chutnají. Jsem fakt ráda za ně, protože to byly opravdu hrozné stavy.

evatr
4. listopadu • 11:58

Na koliku trpí hodně dětí, některé spolykají třeba hodně vzduchu...My jsme s bolavým bříškem také bojovali..doktorka nám poradila, ať zkusíme změnit techniku kojení, cvičení s nožičkama a před každým kojením Espumisan. Tahle kombinace u nás hodně pomohla.

Banting
2. prosince • 14:00

Ty čaje jsou fajn, ale samy o sobě často nic nevyřeší a navíc to některé děti nechtějí, nechutná jim to, ale Espumisan je sladký, takže jim chutná dobře, ale důležitější je, že funguje. :)

Banting
10. října • 16:53

Demoniaque: Nekouřila jsem ani v těhotenství, ani před těhotenstvím, když tedy nepočítám, že jsme s holkama občas na střední chodily kouřit za hřbitovní zeď, a obě děti měly koliku jak bič. Takže nebýt Espumisanu, asi bych si musela od nervů zapálit taky, i jako nekuřačka. :-)

Miki22
25. září • 10:39

Nám doktorka poradila dávat co nejvíc na bříško...z léků Espumisan či probiotika... Nejdřív jsme zkusili levnější variantu - Espumisan - a asi po 5ti dnech se malé začalo ulevovat. Dáváme 7 kapek před každým kojením a snad bude brzy po prdíkách.

prvomatka
29. dubna • 11:58

asi je to u každého individuální, ale nám taky pomohli espumisan kapičky. musím říct, že ze všech nejlíp. od pár lidí jsem už slyšela, že jim nezabralo to či ono..ale třeba do probiotik, které například stojí tak 3-6x tolik než espumisan jsem nechtěla jít kvůli nejistému výsledku...podle mě, když budete dávat espumisan před každým krmením, tak se to fakt zlepší..u nás to bylo znát fakt hodně.

fiona31
21. března • 10:13

já si dávám pozor na to, co jím-protože plně kojím.kromě pití fenyklového čaje a čaje kojícího mi doktorka doporučila kapky espumisan.dávám před každým kojením a zatím fakt lepší. podle doktorky vydrží ve střevech déle než např.ab simplex.

Marfie
21. října • 12:13

Já nekouřila nikdy a malý stejně prořval kolik týdnů... vykoušeli jsme co šlo, ale zabral nám až Espumisan.

jarmisa
23. srpna • 16:17

Měli jsme potíže s bříškem snad od narození, u mladšího syna - starší nikdy na nic podobného netrpěl, u toho neznám ani pláč při růstu zoubků. Zato teď jsme si "užívali". Zabral nám taky až Espumisan, účinkoval rychle a stačí jen pět kapiček. Nemohu si ho vynachválit a malý asi taky, řekla bych že mu sladké kapičky i chutnají. :-)

DancaP
9. srpna • 8:59

Také jsme s tím hodně bojovali, klasiky sab nám nepomohl ani ty fenyklové čaje. Teď zkoušíme ty nové kapičky od Espumisanu a myslím, že se malá hodně zklidnila a i lépe spí, tak to vyladá, že zabírají. Mají i takovou jemnou banánovou chuť a malá to v pohodě spapá.

Demoniaque
12. března • 7:06

ty, které kouří během těhotenství, tak jim to uplakaný dítě i přeju a toho prcka hrozně lituju, že má takovou mámu. Mě by se spíš hodila rada, jak na dětskou koliku v případě, že nekouřim....

K.
11. března • 16:03

Všichni kuřáci jsou bezohlední, když kouří na místech, kde se vyskytují i nekuřáci... o těhotných a matkách malých dětí to platí dvojnásob - nevážit si zdraví svého a cizích lidí, to se ještě tak nějak dá pochopit, ale vlastního dítěte?!?!? HNUSNÉ. Chuděrky miminka, nejhorší je, že matku si nevybírají.

Doporučujeme

Články odjinud