Co na gril: Šest receptů na grilované maso, krevety, stehýnka i zeleninu

23. 4. 2021
Novodobý symbol léta na čtyři? Jednoznačně gril. Vyčistěte mřížky, nakupte dřevěné uhlí, připravte si kleště a mašlovačky a dovolte čerstvým surovinám omámit vaše smysly. A jak ugrilovat ty nejlepší klobásky? Mrkněte na video v úvodu článku.

Vepřová žebra na pivu

4 porce příprava: 105 minut + noc na marinování

2 kg vepřových žeber
2 cibule
400 ml černého piva

KOŘENÍ: 2 lžíce sušené cibule, 1 lžička granulovaného česneku, 2 lžíce mleté uzené papriky, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce hořčičných semínek, 2 lžíce soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžička chilli vloček

Všechno koření roztlučte v hmoždíři a pořádně rozmělněte nebo umelte. Naporcovaná žebra touto směsí potřete, přiklopte a dejte do chladu, nejlépe přes noc. Žebra a nahrubo nasekané cibule zalijte částí piva a sosu, který se z nich přes noc uvolnil, a přiklopené dejte péct do trouby na 180 °C (asi 90 minut). Podlévejte zbylým pivem a sosem. Hotová žebra přesuňte na gril a ugrilujte dozlatova (z každé strany asi 5 minut).

Úvodní foto: iStock

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Milí Blíženci, prosincové období nebude zdaleka tak příznivé, jak jste očekávali. Na domácí půdě panují neshody a s partnerem se nemůžete na ničem dohodnout. Pokud to tak půjde dál,…

Nejčtenější články

Doporučujeme