Co nevíte o pomerančích: Fresh vypít do 15 minut, bílou slupku vykousat

5 komentářů

Anonymizovaný
22. listopadu • 22:38

Opět se tu ukazuje nevzdělanost diskutujících, kteří na sebe ještě upozorňují svou debilitou.. Šťáva je sice kyselá, ale v těle má zásaditou reakci.

styx6
25. února • 10:19

Samozřejmě že pomerančová šťáva je kyselá i chemicky. Doufám, že BlanchR se aspoň zastyděla. Plyne z toho poučení pro všechny-jakékoli informace v těchto magazínech, i těch tištěných, je třeba podrobit kritickému hodnocení z hlediska zdravého rozumu. Já jsem si samozřejmě také připomněla, že lidská blbost je nejen všudypřítomná, ale i drzá a sebejistá.

Elynor
23. února • 0:18

To je nesmysl. Kyselost nebo zásaditost tekutiny vyjadřuje hodnota pH. Voda má pH =7, tedy neutrální, od 0 do 7 jsou tekutiny kyselé, od 7 do 14 zásadité. Pomerančová šťáva má pH někde kolem 3,5, tedy jednoznačně kyselé. Velmi. Z chemického hlediska.

BlanchR
21. února • 23:43

A co by ne? Alkalická znamená zásaditá. Citronová šťáva je také z chemického hlediska zásaditá, přestože má kyselou chuť.

styx6
21. února • 11:06

Pomerančová šťáva je alkalická? Autorka si plete pojem s průjmem.

Doporučujeme

Články odjinud