27
Fotogalerie

Co nosit po 50: Vyhněte se růžové a sázejte na kvalitu a klasiku

V módě na věku nezáleží. Krásná, stylová a in můžete být ještě dlouho po padesátce, pokud víte, co si obléct, abyste nepůsobila lacině nebo trapně. Potřebujete poradit? Pak pokračujte ve čtení!

V první řadě nesmíte zapomenout na klasické kousky šatníku: černé sako, bílou košili, elegantní kalhoty s puky, pouzdrovou sukni, černé šaty a lodičky. Všechny tyto elegantní kousky lze kombinovat dohromady, ale i s trendy kousky, jako jsou barevný kabát, tenisky nebo třeba batůžek.

V oblékání stále platí, že byste měla nosit to, v čem se cítíte dobře. Každá žena, která překročí padesátku, by ve svém šatníku měla mít padnoucí džíny. Takové džíny by měly mít vyšší pas, měly by být v tmavším provedení a měly by být elastické. Důležité je, aby vás nikde neškrtily a byly vám pohodlné.

Jak si vybrat správné džíny? Podívejte se na video:

Dalším důležitým bodem jsou bundy a kabáty. Nejideálnější jsou ty z kvalitních materiálů, jako jsou kůže a vlna. Chybu neuděláte s koženou bundou, trenčkotem nebo kabátem s dvouřadým zapínáním. Mikiny, zejména ty fleecové, nahraďte trendy kardiganem. Mikinu si můžete nechat na zahradu nebo na venčení psa.

Vyhýbat byste se měla ramínkům a měla byste nosit trička a šaty, které mají alespoň krátký rukáv. Obzvlášť dobře vypadají šaty zavinovací s delším rukávem. Vyhýbejte se i krátkým sukním a kraťasům. Zralým ženám sluší délky po kolena. Náhradu kraťasů můžete naleznout v širokých lehkých kalhotách, které mohou být v délce nad kotníky – takzvané culottes. Zvolit můžete i dlouhé palazzo kalhoty.

Přehánět byste to neměla ani s růžovou barvou, nechcete přece vypadat směšně jako cukrová vata. Celkově se však barev bát nemusíte, jen si dejte pozor na bláznivé kombinace. Barvy, kterých se držte, jsou určitě béžová, šedá, khaki, červená, námořnická modrá, černá a bílá.

V naší fotogalerii se můžete podívat na ty nejstylovější ženy po padesátce:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud