Co o vás prozradí křik při sexu?!

Co o vás prozradí křik při sexu?!

Mít pokoj vedle ložnice společensky vysoce postaveného páru musí být peklo. Podle studie z Univerzity v St. Andrews, domovské školy prince Williama a Kate Middleton, totiž křičící partner dává najevo, že souloží se společensky vysoce postaveným jedincem. Tedy minimálně pokud je příslušníkem skupiny šimpanzů bonobo.

Studie zoologů ze St. Andrews dokazuje, že bonobové skutečně vydávají při souloži hlasité zvuky, pokud si užívají právě s jedincem společensky vysoce postaveným.

Tak jako lidé, bonobové rovněž provozují sex nejen kvůli reprodukci, ale také kvůli potěšení, tvorbě pout a přátelství. A právě křikem se snaží vysoce postavenému jedinci vyjádřit, jak se jim sex líbí.

„Samice bonobů dosahují moci utvářením koalic s jinými samicemi a také s jinými samci, takže mít sex s mocnou kamarádkou a dávat to hlasitě najevo, se vyplatí,“ vysvětluje primatolog Zanna Clay.

Bonobové často provozují sex i se stejným pohlavím.

„Jako u lidí, také u bonobů neslouží sex jen k reprodukci, ale je důležitý také v jiném smyslu, při utváření přátelství a pout a pro uchování blízkosti s jedincem mocným a vysoce postaveným,“ dodává Clay.

ČTĚTE TAKÉ:
Největší módní propadáky na Oscarech 2011!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud