Co obnáší pěstounství na přechodnou dobu? Zkušenosti najdete ve videu

Celý svět nezměníme, ale stačí pomoci jednomu člověku, aby byl lepším místem k životu. Třeba jednomu z těch nejmenších, miminku, které by skončilo v kojeneckém ústavu. Pěstouni na přechodnou dobu vybavují děti do života láskou a dávají jim domov, než se mohou vrátit do své původní rodiny nebo než najdou nové rodiče. Podívejte se na video v úvodu článku na zkušenosti přechodných pěstounů.

Vlastní děti už vám odrostly a vnoučata ještě nemáte? Přitom milujete děti a máte potřebu dávat jim lásku, dělat něco smysluplného? Pak je možná právě pro vás pěstounství na přechodnou dobu. Je tak ideální i pro ty, kteří se bojí adopce, která je mnohem větším závazkem a na delší dobu.

Přechodní pěstouni se starají o novorozence a batolata pouze na určitou dobu – od několika měsíců až po maximálně jeden rok. Jejich angažmá končí, když se situace v původní rodině vylepší nebo se najde náhradní rodina.

Tady ve videu v úvodu článku najdete zkušenosti Radky a Romana Švecových, kteří se postarali už o 11 dětí. A také Alžběty Hláskové, která původně s metodou přechodného pěstounství začala a inspirovala tak další rodiny. Alžběta mimo jiné hovoří o tom, jaký neblahý vliv má na děti ústavní péče a jaký by měl být člověk, který by se chtěl pěstounem nebo pěstounkou stát.

Doporučujeme

Články odjinud