Co prozradí obličej? Problémy se srdcem, plícemi i játry

Co prozradí obličej? Problémy se srdcem, plícemi i játry

Napadlo vás někdy, co všechno se dá vyčíst z obličeje? Prozradí vám dokonce, jak jste na tom se svým zdravím! Podle malých znaků poznáte, v jakém stavu jsou vaše orgány.

Ženské orgány

Drobné vyrážky, viditelné pupínky a skvrny se občas tvoří každé z nás. Pokud ale přetrvávají bez ohledu na to, v jaké fázi cyklu zrovna jste, a navíc se přidá zarudnutí a šupinatění kolem úst, možná máte problém. Přehodnoťte svůj jídelníček, protože problémy s pletí mohou způsobit také například pikantní jídla nebo sladkosti, a pokud ani to nepomůže, navštivte svého gynekologa.

Pokračování 2 / 8

Průdušky

Zaregistrovala jste, že máte kolem nosu začervenalou a suchou kůži? Pravděpodobně máte oslabené průdušky. Můžou se tak projevovat například astma nebo alergie na pyl, ale také obyčejný zánět z nachlazení. V tomto případě ale tyto projevy samy zmizí. V opačném vyhledejte lékaře.

Pokračování 3 / 8

Plíce

Zkuste si prsty či dlaněmi jemně zatlačit na hruď. Cítíte jemnou bolestivost od tváří až k uším? Pak jsou vaše plíce oslabené. Rozhodně omezte kouření a vyhněte se znečištěnému ovzduší. Místo toho zařaďte do programu procházky na čerstvém vzduchu, doma větrejte a utírejte prach. Pomoct mohou i solné jeskyně.

Pokračování 4 / 8

Žaludek

V případě problémů se žaludkem by vás měly varovat boláčky, zarudnutí a skvrny ve střední části nosu. Vyzkoušejte zařadit do jídelníčku víc zdravého jídla, přestaňte se stresovat a zásadně omezte alkohol a kouření.

Pokračování 5 / 8

Játra

Játra zbavují tělo nečistot, ale sama občas potřebují pauzu, během které se očistí. K tomu jim pomůžete zdravou stravou, dietou, omezením alkoholu a čajem z ostropestřce mariánského. A jak poznáte, že je čas na očistu? Většinou podle svědění obličeje, zarudnutí, nažloutlé barvy a skvrn.

Pokračování 6 / 8

Ledviny

S ledvinami není radno si zahrávat. Jakmile tedy zaregistrujete, že vám nezvykle otéká oblast kolem očí a tvoří se váčky pod dolními víčky, mějte se na pozoru. Může to znamenat problémy s ledvinami. Vynechejte proto na čas alkohol a pijte spíš čistou vodu a detoxikační čaje.

Pokračování 7 / 8

Srdce

Zarudlá špička nosu nemusí nutně značit jen alkoholismus. Občas se tak projevují i potíže se srdcem, proto není od věci si čas od času nechat změřit tlak a EKG. Nemusíte kvůli tomu obíhat specialisty a absolvovat složitá vyšetření, stačí navštívit praktického lékaře.

Pokračování 8 / 8

Tlusté střevo

Sledujete na svých spáncích popraskanou, horkou a zarudlou Kůži? Nebo jen drobné skvrnky? To vše může značit problémy s tlustým střevem. Abyste se jich zbavila, zařaďte do jídelníčku více vlákniny a naopak uberte tučné maso, uzeniny, smažená jídla, bílou mouku a hlavně alkohol.

Doporučujeme

Články odjinud