Co říká životní číslo o osudu vašeho dítěte? Bude to vůdce, nebo kreativec?

Co říká životní číslo o osudu vašeho dítěte? Bude to vůdce, nebo kreativec?

Pokud věříte numerologii, pak víte, že čísla nelžou a určují naši životní cestu. Tak se podívejte, jaké číslo má vaše dítě a co prozrazuje o jeho osudu.

Jak zjistím své životní číslo? 

V numerologii všechno určují čísla, tedy i životní cestu všech lidí. Po jaké cestě půjde vaše dítě? Jakou bude mít osobnost, co ho bude zajímat, jak bude vnímat svět? Podívejte se na jeho číslo, může vám to pomoci pochopit, proč se chová určitým způsobem, proč přišlo na svět, jaké výzvy a úkoly ho v životě čekají.

Jak správně spočítat číslo životní cesty?

Napište si v číslech celé datum narození svého dítěte včetně letopočtu. Příklad: 13. 12. 2014
Sečtěte všechna čísla dohromady. Příklad: 1+3+1+2+2+0+1+4 = 14
Toto číslo ještě dále sčítejte. Příklad: 14 sečtěte tedy 1+4 = 5
Číslo životní cesty vašeho dítěte je tedy 5.

Pokračování 2 / 10

1 – Jedničkové dítě – Inovátor a vůdce

Děti, které čeká v životě cesta s číslem jedna, jsou tu, aby v sobě budovaly a zdokonalovaly svůj smysl pro vedení ostatních, nezávislost, kreativitu a sebevědomí. Tyto děti jsou individualisté a mají tah na branku. Touží následovat své originální vize a představy o světě. Jedničkové děti bývají super kreativní myslitelé, kteří objevují a zavádějí nové systémy. Jsou to skuteční nositelé inovací a vůdci mající vizi, kterou navíc dokáží dobře „prodat“ světu.

Protože však nechtějí být závislí, stanou se z nich klidně vůdci jakékoli rebélie, čímž jen potvrdí svůj pocit nezávislosti a vlastní identity. Jedničkové děti jsou tu, aby postupovaly kupředu, opravdu se mají stát „číslem jedna“, mají vést ostatní. Ovšem pozor, na cestě k úspěchu, je čeká mnoho neúspěchů a budou se muset naučit, jak používat chyby jako palivo k další cestě vpřed. Průšvihy a chyby je nesmí zastrašit a dostat do pozice naštvaných chudáčků. Celý život se také budou muset učit trpělivosti a ovládání svého sebevědomí.

Rada: Pošlete ho na trénink

Vaše dítě si skvěle užívá a dobře snáší soutěžení, což ho připravuje na pozici úspěšného muže nebo ženy. Vedle toho také potřebuje fyzické vybití. Má tolik kreativní energie, že ji ze sebe potřebuje občas dostat ven. A když mu to nedopřejete, asi vybuchne. Následky pak budete řešit vy… Takže rozhodně musí sportovat. 

Pokračování 3 / 10

2 – Dvojkové dítě – Mírový vyjednavač

Děti s vnitřní životní cestou s číslem 2 jsou stvořeny k tomu, aby rozvíjely svůj smysl pro diplomacii, harmonii, vyváženost a spolupráci. Chtějí pracovat pro větší skupinu a pozitivně působit na vztahy mezi lidmi. Touží dávat, ale také dostávat bezpodmínečnou lásku. To bude ale také jejich největší problém. Dvojky jsou tak emocionální, že někdy to může přerůst až v přecitlivělost.

Pochopte své malé dvojky – jsou to chodící emoce, dokud se tedy s city nenaučí pracovat. A to nebude vždy jednoduché. Vaše děti se tzv. namočí do lecjaké emocionálně vypjaté situace, i když ji prožívá někdo jiný a často zcela nevědomky. Dítě může přijít ze školy zcela vyčerpané, protože vláčí ve své duši těžký náklad citů a příběhů svých kamarádů.

Zároveň se vaše dítě chce všem zavděčit a než se naučí myslet trochu na sebe, může si připadat opravdu hrozně. Třeba jako rohožka, do které si všichni jen utřou špinavé boty.  Právě když se dvojkové dítě cítí emocionálně „poškozené“, uražené, nevyslyšené, může se chovat odmítavě a někdy dokonce agresivně. Proto potřebují dvojky téměř neustálé uznání, potvrzování vlastního smyslu a souhlas, že jednají správně.  

Rada: Naučte své dítě říkat NE!

Vybudovat si emocionální meze či hranice toho, co k sobě ještě pustí a co už ne. To je pro vaše dítě naprostý základ. Podporujte svou malou dvojku v tom, že nemusí všem vždy vyhovět. A musí někdy říct také „ne“, když ho daný úkol příliš zatíží. Učte ho, že musí myslet také na sebe. Vaše dítě zároveň potřebuje cítit, že je právoplatným členem nějaké skupiny. Proto mu dovolte mu být součástí sportovního týmu nebo skautské party, kde je mu dobře.

Pokračování 4 / 10

3 – Trojkové dítě – Chytrý kreativec

Děti nesoucí si životem jako určující číslo tři mají na tomto světě objevovat a rozvíjet svoji citovost a umělecké vyjádření. Mají se naučit komunikovat a žít radostně. Trojkové děti jsou takové hrady radostné kreativity a v plnění jejich snů je téměř nic nezastaví. Podporujte v nich jejich radost a energii z tvoření a nápadů. Ačkoliv tak na první pohled nevypadají, jsou velmi citliví. Co je však určitě dostane do kolen a dokáže je až paralyzovat – to je kritika. Pod palbou negativní kritiky jsou schopné vzdát se svých snů.

Malé „trojky“ ničí také situace, kdy nedokážou správně vyjádřit své pocity a myšlenky. A to přesto, že jsou to velmi chytří lidé a bleskově přemýšlejí. Díky tomu se jim také daří téměř cokoli, na co sáhnou. Ale pozor, vyžaduje-li úkol dlouhodobé soustředění, mohou mít problém ho dokončit.

Rada: Naslouchejte jim, nekritizujte!

Protože emoce nejsou jejich silnou stránkou, musejí se učit, jak s nimi zdravě zacházet. Nutně potřebují, aby je nejbližší lidé pozorně vyslechli, bez vynášení soudů a zdrcující kritiky. Malé trojky se chtějí vyjadřovat kreativně. Dopřejte jim to, i kdyby to mělo znamenat, že během roku vyzkoušejí pět různých nepovinných kroužků. Stůjte při nich!

Pokračování 5 / 10

4 – Čtyřkové dítě – Vítěz v závodu pomalu, ale jistě

Životní úkol dětí, jejichž určujícím číslem je 4, bývá rozvíjet a využívat svůj smysl pro stabilitu, bezpečí, tvrdou práci a získávání znalostí. Čtyřkový typ dětí jde k vysněným cílům, jak se říká, pomalu, ale jistě. A tímto způsobem vítězí své životní bitvy. Musejí se naučit fakt, že nic v životě nejde přeskočit, je potřeba kráčet krok za krokem a postupně se propracovat k úspěchu. A také, že je potřeba přijmout zodpovědnost, které se čtyřky rády vzdávají. Když jim ale nakonec dojde, že musejí začít makat, aby si mohly užívat ovoce své práce, pak je vyhráno.

Malé čtyřky pro svůj vývoj nutně potřebují stabilitu, pořádek, rutinu, předvídatelnost. A samozřejmě pocit bezpečí. Jakmile je nějaká situace chaotická, jsou tyto děti zmatené a rozčílené. Potřebují zkrátka vědět, co je čeká ráno, v poledne, večer. Děsí se různých omezení, ale jsou praktické a mají rády vzdělání. Dělá jim nesmírnou radost dozvídat se nové a nové informace o tématu, které je zajímá. Čtyřky jsou zároveň velcí paličáci a k okolí se mohou občas chovat jako všeználkové.

Rada: Milují rutinu, ale ať trochu cvičí!

Dopřejte svému dítěti dostatečně strukturovaný režim, který bude dobře znát a může předvídat, co se s ním bude dít. Pak bude prospívat a bude mít úspěch. Zároveň ale mohou mít čtyřkové děti tělesný typ stejně pevný a zemitý, jako je jejich číslo. Donuťte je pravidelně cvičit a protahovat se. Občas je ale také vyžeňte z vlastní nory, aby se nezasekly ve svém příliš přesně nalajnovaném životě.

Pokračování 6 / 10

5 – Pětkové dítě – Svobodný divoch

Pětky jsou mezi námi proto, aby rozvíjely a budovaly svůj smysl pro svobodu. A to skrze svoji všestrannost, disciplínu a smysl pro změny. Jsou nebojácné a odvážné, touží po dobrodružství a až radikálním způsobem přijímají všechny nejrůznější lidi, jaké jen ve světě potkají. Pětkové děti tu jsou, aby si užily náš fyzický svět v celé své kráse. Chtějí se zúčastnit všeho, jako by neexistovala žádná omezení. Jsou to divoké děti, tak plné energie, že budete mít co dělat, abyste jejich tempu stačili. Chtějí vyrážet ven, za bujarou veselou zábavou. A žít!

Ale pozor! Jako rodič dítěte, které kráčí po životní stezce s číslem 5, máte co dělat s malým náfukou, někdy až frajírkem. Samy si občas vymyslí nějaké omezení, aby pak pocítily, jak chutná svoboda. Jejich hlavní heslo je „Nezavírejte mě do klece!“ Protože potřebují absolutní nezávislost. Na druhou stranu někdy se pětkové děti projeví totální závislostí, protože je absolutní svoboda, po níž zároveň do morku kosti touží, vyděsí až k smrti.

Když rodiče pětkového dítěte mají místo svobodomyslného divocha doma ustrašené ptáče, je to jen opačná strana téže mince. Touha po svobodě v něm dřímá, ale ono se jí bojí.

Rada: Naučte své dítě používat kalendář a dělat si seznamy s úkoly!

Děti s životní cestou „5“ mohou mít problémy s koncentrací a dokončováním započaté práce. Chtějí dělat kousek od toho, pak kousek od něčeho jiného, protože je zajímá všechno. Takže jim dejte kalendáře, naučte je psát si seznamy úkolů, které jim zbývají udělat a které si pomalu odškrtají. To jim pomůže.

Pokračování 7 / 10

6 – Šestkové dítě – Perfekcionista

Děti zrozené s numerologickým určením čísla 6 dokážou vidět věci z vyšší perspektivy. Jako by viděly celou velkou mozaiku i to, co vyjadřuje, zatímco my ostatní vidíme jen jednotlivé kameny či malé úseky pospojované dohromady. Šestky jsou perfekcionistické, idealistické a navíc si myslí, že ony tady rozhodují a udělají všechno nejlépe samy. Pustit věci ze svých „spárů“ a nechat je tzv. jít dál, to se budou tyto děti učit celý život. A to ať už půjde o pracovní úkoly či cokoli jiného.

Malé šestky přišly na svět, aby rozvíjely svůj smysl pro zodpovědnost, povinnost a všeobecné přijetí. A učí se to nejprve v malém, na svém dobře známém poli – v rodině. Na všech povinnostech okolo jídla a domácích prací. Chtějí směřovat ke krásnu a spravedlnosti. Často jsou tyto děti velmi zodpovědné už v nízkém věku. Bývají velmi kreativní a nadané, především hudebně. Největší frustraci jim přináší fakt, že ostatní lidé nedělají to, co si „šestky“ myslí, že by se dělat mělo. Jsou to přeci ony samy, kdo dokáže vidět věci v širších souvislostech.

Rada: Pořád jim neraďte a naučte je, že dělat chyby je normální

Zapomeňte na věty: „Už třikrát jsem ti řekla, že si máš uklidit špinavé oblečení. Měl bys to už konečně udělat!“ Na malé šestky tyto věty nefungují, ony to vědí, že mají uklízet. Zkuste je pochválit za to, co už udělaly, a jemně upozorněte na zbylé povinnosti: „Vidím, že už jsi uklidil část špinavého prádla. Až to dokončíš, tak ti budu moct dát vyprat tvoje oblíbené tričko na zítra do školy.“

A naučte také své dítě, že všichni dělají chyby, je to součást života a učíme se na nich, jak dělat věci jinak a lépe. Ulevíte jim od jejich proklatého perfekcionismu. Už tak je dost trápí fakt, že věci ve světě nejsou tak, jak by si ony samy přály.

Pokračování 8 / 10

 7 – Sedmičkové dítě – Myslitel

„Kdo jsem? Co tu dělám? Proč jsem přišel na svět? A co tohle všechno znamená?“ Tak tohle jsou otázky, na něž děti a posléze lidé s životní cestou v čísle 7 budou hledat odpověď až do smrti. Pro sedmičkové děti je život neustálé spirituální hledání, vnitřní nahlížení do sebe a pod pokličku celého světa.

Samotné číslo sedm nese vysoké duševní vibrace a lidé s tímto životním číslem jsou nositeli této energie. Oni sami se od dětství občas cítí, jako by žili na jiných vysílacích vlnách než všichni ostatní. Mohou vypadat odměřeně, tiše a zamyšleně. Jakoby osaměle, i když je místnost plná lidí. Zároveň jsou talentovaní, schopni perfektně analyzovat a soustřeďovat do své mysli desítky dat. To vše proto, že touží najít odpovědi. Mají silnou intuici a občas nutně potřebují čas na zamyšlení, čas pro sebe.

Malé sedmičky mají problémy s důvěrou, někdy dokonce zažívají pocity zrady. A bojí se své zranitelnosti. Jak rostou, stále více potřebují najít zdroj svého duchovního života, pojmenovat podstatu světa a to, čemu věří. Potřebují poznávat samy sebe, ale do hloubky a v té největší autenticitě, což může být práce na celý život.

Rada: Respektujte jejich jinakost

To, že jsou sedmičky trochu jiné, vědí ony samy už jako děti. Pomáhá jim v tom jejich obrovská intuice. Berte ji jako dar a nevyčítejte jim to. Jen když budou dobře rozvíjet své „dary“, mohou nabídnout světu to nejlepší ze sebe. Dopřejte jim čas jen pro ně samotné, i když může přijít okamžik, kdy se času na „přemýšlení“ budou bát, protože nebudou rozumět tomu, co se děje uvnitř jejich mysli a duše. Dopřejte volný průchod jejich emocím, které občas vyklouznou na povrch.

Pokračování 9 / 10

8 – Osmičkové dítě – Manažer

Životní úkol dětí s osmičkovým osudem je vybudovat a rozvíjet svůj vztah k penězům, moci, autoritám, ke kontrole a v konečné fázi k filantropii. Tyto děti jsou velmi silné a vášnivé, přišly na svět proto, aby myslely na velké věci a také jich dosahovaly. A to i po finanční stránce. Budou se ale muset naučit, jak pracovat s vlastní energií, s mocí a jak nakládat s penězi, kterých budou mít často dostatek. Jenže proto, aby se vypracovaly do role lídrů a uznávaných manažerů, musejí se naučit svoji sílu ovládat.

Zapracovat budou muset také na svém respektu k nadřízeným, učitelům, zkrátka k autoritám. S tím mohou mít velké problémy. Když něco provede celá parta dětí, většinou budou chyceny vaše malé „osmičky“. Mohou ale být  také panovačné, velmi přímé a mít pevné názory. Ale pozor, city těchto dětí jsou mnohem zranitelnější, než to vypadá. Jeden z největších pocitů satisfakce jim bude přinášet nezištná finanční pomoc, kterou budou ony samy poskytovat druhým. Ale i to je potřeba děti naučit.

Rada: Dejte jim hranice i podíl na moci

Mluvte s nimi o penězích, nedělejte z toho tabu. Osmičkové děti se to nutně potřebují naučit, aby byly úspěšné. Aby se naučily ovládat svoji energii a sílu, musíte jim dát jasné a neochvějné hranice, i když vám to budou momentálně vyčítat. Jednou vám za to poděkují. A vymyslete osmičkám nějaký úkol v rámci rodiny, kde budou moci formou hry uplatňovat svoji moc, ohromně jim to pomůže.

Pokračování 10 / 10

9 – Devítkové dítě – Charismatické a nadané

Číslo 9 v numerologii dovršuje číselnou řadu. O lidech „devítkách“ se často říká, že jsou to „staré duše“, které v sobě spojují všechnu nashromážděnou moudrost světa. Životní cesta s číslem devět má rozvíjet v dítěti morální zásadovost, vědomosti, čest a poctivost. Zaměřuje se na duchovno a kreativitu. A tohle všechno není jen procházka růžovým sadem.

Malé devítky si nesou životem slušný náklad. Tyto děti to pociťují a připadají si někdy vyloučeny, jakoby nepatřily do tohoto času a místa. Jako psanci a vyděděnci. Přitom cítí, že potřebují udělat pro svět něco velkého, něco, co by přineslo pozitivní změnu. Jsou to vyslanci lidskosti a tomuto účelu chtějí pomáhat. Jejich další častou charakteristikou je velké umělecké nadání.

Devítkové děti bývají konfrontovány se ztrátami v životě. Proto nerady něco nebo někoho opouštějí, jako by se nedokázaly pohnout dopředu. Umějí ale dobře poslouchat, jsou neskutečně charismatické a mají velmi dobré srdce, dokážou se vcítit do problémů. A toho ostatní mnohdy až zneužívají. Malé devítky se také musí rychle naučit, že za svoji snahu často nedostanou patřičné uznání.

Rada: Oceňujte je, podporujte a učte, jak se vyrovnat se ztrátou!

Devítkové děti si někdy připadají „mimo“. Podporujte je, i když si někdy vymýšlejí podivné věci. A když jim ukážete, jak se vyrovnat například se smrtí domácího mazlíčka, jak „přežít“ odmítnutí od kamaráda, velmi jim pomůžete. Ukažte jim, že každá ztráta má v životě svoje místo a význam. Umělecká dílka, krásně zahrané skladby nebo taneční kreace malých devítek samozřejmě odměňte. Pořádný aplaus vašemu dítěti jedině prospěje.

Doporučujeme

Články odjinud