Co se zbylými přílohami: Uvařte z nich večeři!

29. 9. 2016
Co se zbylými přílohami: Uvařte z nich večeři!
Když vám od oběda zůstane studená rýže, brambory nebo špagety, můžete s přebytky ještě zaperlit u večeře. A je docela dobře možné, že po vyzkoušení našich receptů jich budete příště vařit víc záměrně.

Brambory zapečené s kořenovou zeleninou

2 porce příprava: 50 minut

1 mrkev, 1 petržel, 20 g másla, 150 g uvařených brambor typu A nebo B, kousek pórku, 200 ml smetany ke šlehání, 1 vejce, sůl a pepř, 1 lžíce strouhaného parmazánu

Mrkev a petržel očistěte, nakrájejte na kousky a orestujte na troše másla. Zalijte asi 200 ml vody a uvařte skoro doměkka. Troubu zapněte na 200 °C. Vodu slijte (a pokud možno ji použijte na polévku nebo do rizota jako vývar). Brambory promíchejte s uvařenou zeleninou a na kolečka pokrájeným pórkem. Přendejte do zapékací misky, zalijte smetanou rozšlehanou s vejcem, solí a pepřem, posypte sýrem a zapékejte asi 25 minut dozlatova.

Další recepty najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní jídlo, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Roztržky s protějškem kvůli domácímu rozpočtu vám na náladě samozřejmě nepřidávají. Krizovým obdobím se jeví dnešek a zítřek, tak raději našlapujte zlehka jako vánek. V každém směru se…

Nejčtenější články

Články odjinud