Co se zbytky od Vánoc: Zkuste vánočkový pudink nebo rybí karbanátky

28. 12. 2016
Co se zbytky od Vánoc: Zkuste vánočkový pudink nebo rybí karbanátky
Jestli po svátcích najdete ledničku plnou zbytků ze svátků a z košíku na pečivo na vás kouká tvrdnoucí vánočka a gumová veka, nezoufejte. Poradíme vám, jak (nejen) tyto suroviny chytře využít v kuchyni.

Čokoládové bonbony

20–25 kousků, příprava: 20 minut + tuhnutí

100 g čokolády (např. z figurek na stromek), želé bonbony, ořechy, sušenky, kandované ovoce…

Pokud budete používat čokoládové figurky, měly by být opravdu z čokolády, nikoli z její náhražky. Dvě třetiny čokolády rozpusťte ve vodní lázni. Pak k ní přidejte zbytek nalámané čokolády a míchejte, dokud se nerozpustí. Čokoláda se takto tzv. temperuje a po ztuhnutí zůstane lesklá a tuhá. Lžičkou dělejte placičky na plechu vyloženém pečicím papírem. Ty pak posypte nakrájenými bonbony, ořechy nebo třeba nadrobenými sušenkami. Nechte ztuhnout v chladu.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Je vhodný čas řešit případné nutné kroky s bankou, jednat ohledně úvěrů, hypoték a přehodnotit vaše příjmy a výdaje. Byla by škoda, kdybyste tuhle příležitost propásli. Nejdřív se ale…

Nejčtenější články

Články odjinud