Co udělat před prvním pečením v domácí pekárně | Foto: iStock

Foto: iStock

Co udělat před prvním pečením v domácí pekárně

Než do pekárny nasypete suroviny na chléb, je třeba přístroj na pečení připravit - takzvaně vypálit.

  • V první řadě zakupte pekárnu. S výběrem domácí pekárny chleba vám pomůže srovnávač HledejCeny.cz.
  • Důkladně prostudujte manuál (návod k obsluze).
  • Všechny části, které přijdou do styku s potravinami důkladně omyjte vodou se saponátem, opláchněte a vytřete do sucha.
  • Vložte prázdnou nádobu na pečení i s hnětacími metlami do pekárny, zavřete, nastavte program Pečení a spusťte pomocí tlačítka Start (pokud vypalujete pekárnu bez formy a hnětačů, víko musí být otevřené!!! Topná spirála totiž působí žárem na víko a to se kroutí).
  • Nechte zapnuté cca 15 - 20 minut ( u pekárny Bifinett KH1170 stačí pouze 5 minut tak, jak je to uvedené v návodu), pak pekárnu vypněte (přidržení tlačítka Start/Stop) a nechte vychladnout. Mírné zakouření není na závadu - nelekněte se.
  • Nyní je pekárna připravená k pečení. Při prvním pečení je dobré pekárnu vymazat máslem, ale není to nutné.
  • Ze začátku se nepouštějte do složitých receptů, ale vyzkoušejte nějaký snadný bílý chléb pro začátečníky ZDE, kde je záruka, že se podaří, a případný nezdar vás neodradí od dalšího pečení.

Vyzkoušejte recept (najdete ve videu) na úžasné těsto, které lze použít na sladké i slané pečivo:

Doporučujeme

Články odjinud