Než do pekárny nasypete suroviny na chléb, je třeba přístroj na pečení připravit - takzvaně vypálit.
- V první řadě zakupte pekárnu. S výběrem domácí pekárny chleba vám pomůže srovnávač HledejCeny.cz.
- Důkladně prostudujte manuál (návod k obsluze).
- Všechny části, které přijdou do styku s potravinami důkladně omyjte vodou se saponátem, opláchněte a vytřete do sucha.
- Vložte prázdnou nádobu na pečení i s hnětacími metlami do pekárny, zavřete, nastavte program Pečení a spusťte pomocí tlačítka Start (pokud vypalujete pekárnu bez formy a hnětačů, víko musí být otevřené!!! Topná spirála totiž působí žárem na víko a to se kroutí).
- Nechte zapnuté cca 15 - 20 minut ( u pekárny Bifinett KH1170 stačí pouze 5 minut tak, jak je to uvedené v návodu), pak pekárnu vypněte (přidržení tlačítka Start/Stop) a nechte vychladnout. Mírné zakouření není na závadu - nelekněte se.
- Nyní je pekárna připravená k pečení. Při prvním pečení je dobré pekárnu vymazat máslem, ale není to nutné.
- Ze začátku se nepouštějte do složitých receptů, ale vyzkoušejte nějaký snadný bílý chléb pro začátečníky ZDE, kde je záruka, že se podaří, a případný nezdar vás neodradí od dalšího pečení.
Domácí pekárny
1. listopadu 2021
Domácí pekárny
23. listopadu 2021
Vyzkoušejte recept (najdete ve videu) na úžasné těsto, které lze použít na sladké i slané pečivo:
Martina Machová
20. března 2020