Každému z nás doma přebývá pár jablek, je to oblíbená potravina, kterou zavařujeme, kompotujeme, vaříme a pečeme na různé způsoby. Připravili jsme pro vás pár receptů, kterými se můžete inspirovat.
Smaženky s calvadosem
Pálenka z jablek calvados je druh brandy, která pochází z Francie. Její chuť zvýrazní jablka, která do brandy necháme naložit a potom usmažíme.
Recept najdete zde.
Mřížkové koláčky
Typické americké jablečné koláčky si můžeme upéci i v menší variantě jako předkrm. Stejně jako oblíbený štrůdl si klasické mřížkové koláče prostě zamilujete. Kromě toho, že skvěle chutnají, tak i dobře vypadají a hodí se tak na jakýkoliv večírek, především v retro stylu.
Recept najdete zde.
Jablečný chlebík
Chlebíček plněný jablky a rozinkami v calvadosu je příjemnou alternativou ke klasickému štrůdlu. Měkké nadýchané těsto ze smetany a mléka s křupavou kůrkou je ideální společník k víkendové snídani nebo odpolední kávě.
Recept najdete zde.
Jablečný clafoutis s citrony
Francouzský koláč se trochu podobá naší české bublanině, příjemně překvapí svojí vláčnou konzistencí, která připomíná puding. Peče se nejen s jablky, ale i jinými druhy ovoce jako například s třešněmi.
Recept najdete zde.
Světový hit - jablečné růžičky
Jablečné růžičky jsou hitem hospodyněk po celém světě. Není divu. Vypadají totiž skutečně jako pravé. Při pohledu na ně budou okouzleni děti i dospělí. Jejich příprava je ale opravdu snadná a potřebujete k tomu jen pár běžných ingrediencí. Pečené růžičky podávejte jako lehký dezert. Recept najdete na videu.