Co vám přeji?

Co vám přeji?

Řeknu vám to takhle: dobrým lidem jen to nejlepší, lumpům co si zaslouží.

Vánoce máme za sebou a doufám, že jste si je hezky užili. Jako já. Kdyby mi Arčínek nesežral dárek, mohla bych říct, že byly dokonalé. Ale lakomý on není, nechal mi krásnou červenezlatou mašličku. Vzala jsem si ji na hraní. Když jsem si dostatečně pohrála, položila jem si hlavičku na pacičky a začala jsem přemýšlet, co bych tak přála do nového roku zvířátkům, co hodným lidem a co lumpům.

Zvířátkům přeji, aby každé z nich našlo láskyplné zázemí, aby si všichni lidi dokázali vážit toho, co jim nezištně dáváme. My vás totiž máme rádi takové, jací jste.

Dobrým lidem přeji zdraví, lásku, pohodu, dobrou náladu, prima lidi kolem sebe, štěstí, práci, která vás bude bavit a přinese vám korunky.

A lumpům? Tak to vám řeknu takhle: naše kobylka dostala ve druhý svátek vánoční koliku.Bolelo ji bříško tak, že hrabala kopýtky po stěnách stáje, bylo jí moc zle.Sháněli jsme pana doktora, který by byl ochotný ve slavnostní čas přijet a pomoci jí. Nebylo to nic jednoduchého, to vám tedy povím. Jeden nám řekl, že ordinuje až od pondělí! Ale nakonec se jeden hodný našel, přijel, píchnul jí nekolik injekcí a bylo dobře. No a já těm lumpům přeji, aby když se rozhodnou škodit, je rozbolelo bříško a oni narazili na odpověď: ordinuju až od pondělí.

Všem svým čtenářkám moc děkuji za přízeň, kterou mi v roce 2009 věnovali a snad....snad příští rok nahafanou.

Vaše Eni

Doporučujeme

Články odjinud