Co vám v zimě nejvíc ničí krásnou pleť? Pozor na šálu i horkou koupel!

Co vám v zimě nejvíc ničí krásnou pleť? Pozor na šálu i horkou koupel!

Také už si přejete, aby byla zima za námi a rozveselilo nás jaro? Věřte, že po tom samém touží i vaše pokožka, protože zima je pro ni pořádný zápřah. Co vaši pleť během zimních měsíců nejvíc ničí?

Vítr a mráz

Vítr a mráz pokožku vysušují. Proto by kosmetické přípravky používané v zimě měly být dostatečně výživné a poskytovat pokožce dlouhodobou ochranu. Potřebná je samozřejmě i hydratace, neboť pouze dobře hydratovaná pleť je schopna odolávat vnějším podmínkám, lépe se regeneruje a vrásky se na ní tvoří pomaleji než u pleti, které vlhkost chybí.

Pokračování 2 / 5

Slunce

Také sluneční paprsky můžou být v zimě velmi intenzivní, což platí zvláště při pobytu ve vyšších nadmořských výškách. Krémy s vysokým ochranným faktorem (30 nebo 50) jsou proto na horách nezbytností, ale mnoho žen je už běžně používá při každodenní péči o pleť.

Pokračování 3 / 5

Rychlé střídání teplot

Pleti v zimě nesvědčí časté přechody z venkovního do vnitřního prostředí. V chladném počasí se cévky v podkoží stáhnou. Jakmile přejdete do tepla, zase se roztáhnou. Pokud se tento jev opakuje často, může snadno dojít k dlouhodobému začervenání pokožky. Taková pleť se stává hypersenzitivní a mohou se u ní začít projevovat popraskané žilky.

Pokračování 4 / 5

Horká koupel

Spěcháte v zimě vymrzlá domů s představou vany plné horké vody? Pozor na to! Zima je zátěžovou zkouškou nejen pro jemnou pleť obličeje, ale i pro pokožku celého těla. Protože se více oblékáte, kůže méně dýchá a je hrubší než v létě. Horké koupele jí nesvědčí, protože ji ještě více vysušují.  Dopřejte si proto místo horké koupele raději teplou sprchu s hydratačním kosmetickým přípravkem. 

Pokračování 5 / 5

Šály

Je samozřejmé, že když venku mrzne, až praští, chcete se na ulici zachumlat do šály a čepice tak, že vám koukají jenom oči. Právě v šále se ale mohou držet bakterie, které se snadno dostanou do kontaktu s pletí a mohou způsobit nepříjemnosti. Snažte se proto šály střídat a pravidelně je prát. A pokud to počasí aspoň trochu dovolí, snažte se zamezit přímému kontaktu s obličejem.

Doporučujeme

Články odjinud