Co vytáčí muže doběla: Maličkosti, kterými je my ženy dokážeme naštvat | Foto: iStock

Foto: iStock

Co vytáčí muže doběla: Maličkosti, kterými je my ženy dokážeme naštvat

Na první pohled docela nevinné drobnosti mohou ve vztahu zapříčinit obrovské neshody. Kupříkladu takový přemístěný ovladač k televizi či dotaz typu „Nepřijdu ti tlustá?“ pijí krev víc než tisícihlavé hejno moskytů.

Znáte to také?

Možná to znáte: I přestože je zcela zjevně neorganizovaný bordelář, bytostně nesnáší, když mu v jeho porůznu rozmístěných hromádkách věcí změníte pořadí jednotlivých vrstev. Nedej bože, abyste mu z řádně uleželé kupičky vyhodila očividný odpad nebo onen mix nejrůznějších zbytečností přemístila, vytřídila či uklidila! Srovnatelný amok v něm však může vyvolat i pár nevinných slov nebo zdravější forma svíčkové.

Je pro vztah nejdůležitější tolerance? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Miláčku, nepřijdu ti tlustá?

„Miláčku, nepřijdu ti tlustá?“ je jedna z nevinných vět, která má při pravidelném opakování údajně potenciál psychického teroru. Tuto větu lze pochopitelně libovolně obměňovat a zaměřovat ji na nejrůznější tělesné partie. Nenápadný slovní teror má však mnoho podob; kupříkladu když s mužem-sportovním fanouškem začínáme probírat rodinné problémy pravidelně v době začátků sportovních utkání či s mužem-amatérským politikem na začátku zpráv. Nesmírně oblíbená, a to v každou denní dobu, je též věta: „Musíme si vážně promluvit!“ Tuto větu muži opravdu „zbožňují“.

Pokračování 3 / 5

Ty tepláky jsem vyhodila, vypadaly jako chcíplý pes

Myslela jste to dobře, když jste je vyhazovala; ony tepláky by si neznalý lehce spletl s hadrem na podlahu, v některých případech dokonce se chcíplým zvířetem. Byly děravé, zcela neidentifikovatelné barvy, odporně vytahané a takřka nevypratelné. Jenže pro něj představovaly to nejcennější, co v šatníku měl! On nerozumí vám, vy jemu. Nechápete, jak mohl něco tak odporného nosit, a přijde vám logické a správné takovou ohavnost z domácnosti odstranit. Jenže pro něj měl onen kus oblečení cenu turínského plátna, a je-li otrlý, půjde po nich klidně pátrat do komunálního odpadu. Přeci nevyhodí takovou cennost!

Pokračování 4 / 5

Trochu jsem ti poklidila tvé věci…

Nemusí jít hned o velký úklid pracovního stolu či garáže, ono bohatě stačí, když mu přemístíte oblíbený hrnek, ovladač od televize či nabíječku na mobil. A je úplně jedno, že šlo o zcela logický logistický přesun na mnohem praktičtější místo. Muže takové přesuny zpravidla zcela dezorientují – méně temperamentní jedinci propadají panice a zoufalství, ti horkokrevnější různým formám agrese.

Pokračování 5 / 5

Miláčku, uvařila jsem něco zdravého!

Opravdu to myslíte dobře! Oběma by vám prospělo shodit nějaké to kilo, a tak jste si zakoupila ultrazdravou kuchařku a udělala svíčkovou omáčku z dýně a místo hovězího do ní ponořila tofu. Knedlík se bude podávat pochopitelně celozrnný. On však při prvním soustu té zdravé krmě z nepochopitelných důvodů vypadá jako minutu před smrtí. A vy jste si s tím dala tolik práce – i brusinky bez cukru jste zajistila! Z podobného ranku ušlechtilých úmyslů jsou i předplacené hodiny tanečních pro dospělé nebo společná permanentka do fitka či bazénu. Vy se snažíte, aby byl zdravější, a jeho to kupodivu vytáčí. Je to záhada!

Doporučujeme

Články odjinud