Co ze zbylých bílků? Zkuste tuto nadýchanou omeletu!

Zbyly vám doma bílky z pečení či vaření a nevíte, jak je využít? Zkuste tuto báječnou omeletu, která se vám bude rozplývat na jazyku. Díky bílkům bude nadýchaná a bylinky dodají chuti šmrnc. Podívejte se na celý recept blogerky Koko v úvodu článku.

Ingredience

  • 3–4 bílky
  • 1 jarní cibulka nebo kousek řapíkatého celeru
  • malá hrst čerstvého baby špenátu
  • hrst bylinek dle chuti (např. petrželka, pažitka, bazalka či korinadr)
  • lžíce mléka
  • špetka bílého pepře a soli
  •  ½ lžičky přepuštěného másla
  • trocha strouhaného sýra – např. parmezán nebo pecorino

Postup

Vložte do misky 3–4 bílky, osolte je a opepřete bílým pepřem. Prošlehejte je, ale ne úplně dotuha. Stačí je zpěnit, aby byla omeleta nadýchaná. Rozehřejte plotýnku a připravte si bylinky, nakrájejte si do základu jarní cibulku, šalotku nebo i řapíkatý celer.

Rozpusťte přepuštěné máslo, orestujte cibulku, k bílkům přidejte nakrájený špenát a nadrobno posekané bylinky dle chuti. Přilijte trošku mléka nebo smetany. Nalijte směs na pánev a postupným odhrnováním a vléváním směsi udělejte klasickou omeletu. Nakonec na ni nastrouhejte parmezán nebo pecorino. Chuť bude tak krásně obohacená o chuť sýra.

Omeleta je hotová během chvilky, záleží na vás, jestli její barvu necháte krásně sněhovou, nebo spíše dozlatova. 

Pokud vás toto svěží vaření na Menutovce zaujalo, více receptů na rychlá jídla najdete také zde.

Doporučujeme

Články odjinud