Záběry z filmu a seriálu o Pipi Dlouhé punčoše Foto: Profimedia

Záběry z filmu a seriálu o Pipi Dlouhé punčoše Foto: Profimedia

Záběry z filmu a seriálu o Pipi Dlouhé punčoše Foto: Profimedia
Záběry z filmu a seriálu o Pipi Dlouhé punčoše Foto: Profimedia
Záběry z filmu a seriálu o Pipi Dlouhé punčoše Foto: Profimedia
Záběry z filmu a seriálu o Pipi Dlouhé punčoše Foto: Profimedia
23
Fotogalerie

Copatá zrzka Pipi Dlouhá punčocha: Nezbedná opice i počuraná herečka

Pipilota Citrónie Cimprlína Mucholapka Dlouhá punčocha se zrodila z pera spisovatelky Astrid Lindgren a rychle se stala idolem dětí, které fantazírovaly o životě ve vile Vilekule spolu s puntíkatým koněm, opicí a bednou plnou zlata, stejně jako toužily mít sílu, schopnosti i vyřídilku a svobodu jako jejich copatá hrdinka. Jak se slavné dobrodružství natáčelo a jak vypadá představitelka Pipi dnes?

Léčivá síla Pipi Dlouhé punčochy

Pipi Dlouhá punčocha spatřila světlo světa tak trochu náhodou. Vymyslela si ji švédská spisovatelka Astrid Lindgren, když jí vážně onemocněla dcera a ona se ji snažila zabavit rošťáckými příběhy o copaté holčičce s nadpřirozenými schopnostmi. Až o několik let později napadlo spisovatelku dobrodružné příběhy malé holčičky sepsat do knihy, a tak se zrodila jedna z nejslavnějších dětských hrdinek všech dob. Postava se stala natolik oblíbenou napříč světem, že se dočkala seriálového i filmového zpracování, a dokonce i amerického remaku.

Které celebrity neunesly svoji slávu? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Nezbedná opice

Pipi obývá vilu Vilekulu se svými dvěma zvířátky. První byl kůň Alfred puntíkatý jako dalmatin, kterého dokázala zvednout nad hlavu. Druhým byla opička Pan Nilsson a právě s ní byly během natáčení stále problémy a nikdo ze štábu ji neměl rád. Dokázala totiž rozkousat elektrické vedení a často čurala na Inger Nilsson, představitelku Pipi Dlouhé punčochy.

Pokračování 3 / 5

Přátelství na celý život

Některá přátelství a vztahy z filmu se mohou přenést i do reality a zrovna herci z filmů o Pipi to dobře vědí. Nejlepší kamarádi Pipi byli Tommy a Annika a s jejich představiteli  Pärem Sundbergemem a Marií Perssonovou si Inger Nilsson vytvořila silné přátelské pouto i mimo kamery. Přátelství vydrželo i dávno po skončení natáčení a tato trojice je v kontaktu dodnes.

Pokračování 4 / 5

Bohatství se nekonalo

Zatímco dnes herci, které zná celý svět, vydělávají za jedno natáčení peníze, jejichž hodnota se šplhá do astronomických výšin, představitelka Pipi Inger Nilsson na své kultovní roli příliš nevydělala. V době, kdy se tyto filmy natáčely, nebylo totiž ve Švédsku dovoleno platit děti za filmování. Kromě filmování se tedy později pokusila svézt na slávě Pipi, a vydala také album písní o Pipi, a to nejen v mateřské švédštině, ale také ve finštině. V roce 1978 dokonce nazpívala album disco písní, žádný velký úspěch s ním ale nesklidila.

Pokračování 5 / 5

Pipi v současnosti

I když od natáčení filmů o Pipi dlouhé punčoše uplynulo přes padesát let, její představitelku Inger Nilsson dodnes potěší, když ji lidé na ulici poznají. „Ta role ovlivnila můj život spíše pozitivně než negativně. Každý, kdo mě pozná coby Pipi, se chce se mnou o ní bavit. Přitom jsem už téměř na všechno zapomněla,“ přiznala kdysi v rozhovoru pro německý web Bunte.de herečka. Prozradila také, že je nejspíš jediným člověkem na světě, který knihy o copaté Pipi nikdy nečetl. Inger je i dnes herecky aktivní, dvanáct let například působila v detektivním seriálu Der Kommissar und das Meer, jinak se věnuje spíše divadlu.

A jak vypadá představitelka Pipi Dlouhé punčochy Inger Nilsson dnes? Podívejte se do naší galerie v úvodu článku!

Doporučujeme

Články odjinud