Což takhle dát si fialky?

17. 8. 2007
Květináče s bylinkami už v mnoha domácnostech vytlačily pokojové a balkonové rostliny. Čerstvá nať chutná v pokrmu přece jen lépe než sušená. V posledních letech však na jídelníček začínají pronikat i volně rostoucí květiny, které lahodí nejen očím, ale také organismu.

"Fialky obsahují více vitaminu C než pomeranče a značné množství beta karotinu," vysvětluje tento trend specialistka na výživu Stephanie Frommeová. Pampelišky jsou mimo jiné bohaté na vitamin A. K masové konzumaci těchto i jiných rostlin však nenabádá. Naopak před ní varuje přecitlivělé jedince, u nichž by jejich pojídání mohlo vyvolat alergickou reakci. I tady platí: všeho s mírou a jen občas.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Hurá do práce i ve středu. Sice se vám z tepla domova na jednu stranu ani moc nechce, ale v zaměstnání vás nic špatného nečeká. Přijdete si na dobré výsledky, ale to jen díky své píli a…

Nejčtenější články

Doporučujeme