Což takhle dát si fialky?

17. 8. 2007
Květináče s bylinkami už v mnoha domácnostech vytlačily pokojové a balkonové rostliny. Čerstvá nať chutná v pokrmu přece jen lépe než sušená. V posledních letech však na jídelníček začínají pronikat i volně rostoucí květiny, které lahodí nejen očím, ale také organismu.

"Fialky obsahují více vitaminu C než pomeranče a značné množství beta karotinu," vysvětluje tento trend specialistka na výživu Stephanie Frommeová. Pampelišky jsou mimo jiné bohaté na vitamin A. K masové konzumaci těchto i jiných rostlin však nenabádá. Naopak před ní varuje přecitlivělé jedince, u nichž by jejich pojídání mohlo vyvolat alergickou reakci. I tady platí: všeho s mírou a jen občas.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

V sobotu půjde všechno jako po másle. Jde o vztah s životním partnerem i dětmi. Jenže se to malinko pokazí s rodiči, kteří vám stále rádi mluví do života. Ale vy to nesnášíte a nevíte, jak…

Nejčtenější články

Doporučujeme