Crumble s rebarborou a jahodami. Jednoduchý a úžasně křupavý

Rychleji upéct koláč už snad ani nejde. Crumble je drobenkový koláč s ovocem bez spodní vrstvy těsta. A co může být lepšího než jen ovoce s drobenkou? Celý recept blogerky Koko najdete na videu v úvodu článku.

Ingredience na jednoporcovou zapékací mističku 

  • ½ řapíku rebarbory 
  • 5 větších jahod 
  • Lžička cukru (možno vyměnit za med či javorový nebo kokosový sirup) 
  • Máslo na vymazání formičky 

Na drobenku

  • Vrchovatá lžička másla 
  • 2 lžíce hrubé mouky 
  • Lžička cukru 

Volitelné (jedno ze zmíněného): lžíce jemných ovesných vloček, mandlové mouky, mandlových plátků, nadrcených máslových sušenek, nebo cukrářských piškotů 

K servírování 

Tučná zakysaná smetana 

Postup

Rebarboru oloupejte a nakrájejte na zhruba centimetr velké kousky. Použijte menší zapékací misky, které vymažte trochou másla. Rozmístěte rebarboru, oslaďte, přidejte i nakrájené jahody. Žmolenku vypracujte rukama, přidejte třeba mandlovou mouku, nebo plátky mandlí, oříšky, nebo ovesné vločky. Drobenku rozmístěte po celém povrchu. Pečte na 200 °C, pečení potrvá 20, maximálně 25 minut podle druhu formiček. Podávat můžete hned, jak zvládnete horký crumble konzumovat. Doporučuju servírovat s tučnou zakysanou smetanou, případně oslazenou medem, javorovým nebo kokosovým sirupem. Šla by i šlehačka anebo vanilková zmrzlina. 

Podobné recepty najdete v pořadu Menutovka na Mall.tv

Doporučujeme

Články odjinud