Čtvrtina dvojic po narození dítěte odmítá sex

Čtvrtina dvojic po narození dítěte odmítá sex

Některé bláhové páry se vrhnou do plození dětí v domnění, že to posílí jejich nefungující vztah. Jenže narození dítěte je těžkou zkouškou i pro skvěle fungující partnerství. A nemálo párů po příchodu potomka na svět končí rozkolem. Celá čtvrtina přestane po narození dítěte souložit a má vážné problémy na původní pohlavní život navázat.

„Noví partneři tvrdí, že se sex stal slonem v porcelánu. Každý pátý muž tvrdí, že má problém zahájit sex s partnerkou. A osmatřicet procent žen se příliš zabývá bolestí a podrážděním při souloži. Třetina párů se obává, že sex už nebude takový zážitek, jako byl před porodem,“ píše k tématu britský list Daily Mail.

Z průzkumu společnosti Kegel8 mezi čerstvými rodiči vyplývá, že celá čtvrtina dvojic po narození prvního dítěte přestane zcela provozovat sex. Z mnoha důvodů. Více se přitom sexu obávají ženy, mezi nimi má obavu ze sexu po narození potomka čtyřiačtyřicet procent. Ženy i muži jsou vyčerpáni nespavostí během noci, když se dítě neustále budí, ženy navíc ztrácejí sebevědomí v posteli kvůli změně tvaru postavy po těhotenství.

„Mít sex poprvé po narození dítěte může být náročným tématem k rozhovoru pro mnoho párů. Muži nechtějí na své partnerky tlačit a čerstvé maminky se necítí připravené. Dobrá komunikace ve dvojici a otevřenost potřebám druhého, jeho obavám a úzkostem, jsou naprosto nezbytné,“ tvrdí Jane Wakeová, britská fitness expertka a televizní rádkyně, která se specializuje na cvičení žen před porodem a po něm.

Doporučujeme

Články odjinud