Čtvrtina mužů chce sex na prvním rande, uspěje jen u patnácti procent žen

Čtvrtina mužů chce sex na prvním rande, uspěje jen u patnácti procent žen

Každý člověk má jinou představu o tom, kdy by mělo dojít k prvnímu sexu s osobou, s níž začne chodit. Někteří čekají dokonce až po svatbě, těch je ale dnes už mizivé procento a vzácností nejsou ani ti, kteří očekávají sex už na první schůzce. Mezi muži jich je asi čtvrtina, zatímco mezi ženami sotva patnáct procent.

Vyplývá to z průzkumu britského prodejce erotických pomůcek Love Honey, v němž se vyzpovídalo 2 225 dospělých osob. Pravidlo sex až na třetím rande podle tohoto průzkumu dodržuje kolem dvaatřiceti procent žen. Na druhé schůzce chce sex třináct procent žen a šestnáct procent mužů, na první schůzce patnáct procent žen a šestadvacet procent mužů.

Něco jiného je však polibek. Ten očekává už na prvním rande sedm z deseti mužů i žen. Obě pohlaví se shodnou na tom, že polibek na rozloučenou je na prvním rande vhodný, když si dvojice rozumí a je jasné, že dojde i k druhé schůzce.

Muži a ženy se liší nejen v tom, kdy má dojít k prvnímu sexu, ale kdy se má také začít mluvit o lásce. Zatímco čtvrtina mužů tvrdí už po měsíci, že je schopna říct, zda protějšek miluje, mezi ženami je to jen šestnáct procent. Tři čtvrtiny mužů se také vyjádří dříve než žena. Muži rovněž dříve představují partnerky svým rodičům.

„Muži jsou odhodlanější říct svým partnerkám, že je milují, ale také si dříve změní status na Facebooku a představí partnerky rodičům. Ženy jsou opatrnější, raději si dávají na čas, než podobný závazek připustí,“ uvedl majitel společnosti Love Honey Richard Longhurst v rozhovoru pro deník The Mail.

Doporučujeme

Články odjinud