Cuketa a lilek: Skvělá dvojka pro pozdní léto

14. 8. 2016
Cuketa a lilek: Skvělá dvojka pro pozdní léto
Tahle zelenina patří k letnímu grilování i do kuchyně. Není chuťově příliš výrazná, a tak se dobře kombinuje s dalšími ingrediencemi.

Cuketová polévka s bylinkovými muffiny

4 porce příprava: 75 minut

NA 8 MUFFINŮ: 300 g hladké mouky, 1 prášku do pečiva, sůl, 150 ml podmáslí, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 1 cukety, 2 lžíce bylinek, citronová kůra

NA POLÉVKU: 2–3 stroužky česneku, olivový olej, 4 malé cukety, pepř a sůl, 700 ml zeleninového vývaru, bazalka, 50 ml smetany na vaření

Troubu zapněte na 180 °C. Formičky na muffi ny vymažte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Všechny mokré ingredience prošlehejte a vmíchejte do nich nastrouhanou cuketu, nasekané bylinky a kůru. Vmíchejte mouku a těstem naplňte formičky. Pečte 40 minut. Česnek nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte pokrájené cukety a asi 10 minut restujte do změknutí. Zalijte vývarem a povařte. Přidejte bazalku, smetanu, rozmixujte a dochuťte.

Recepty na další pokrmy z najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

V úterý se Ryby ničeho nezaleknou .Dobrou náladu jim nezkazí ani připomínky šéfa na jejich pracovní výkony. Největší boom zažijí v oblasti seznamování. Konečně narazí na spřízněnou duši,…

Nejčtenější články

Doporučujeme