Cuketa a lilek: Skvělá dvojka pro pozdní léto

14. 8. 2016
Cuketa a lilek: Skvělá dvojka pro pozdní léto
Tahle zelenina patří k letnímu grilování i do kuchyně. Není chuťově příliš výrazná, a tak se dobře kombinuje s dalšími ingrediencemi.

Cuketová polévka s bylinkovými muffiny

4 porce příprava: 75 minut

NA 8 MUFFINŮ: 300 g hladké mouky, 1 prášku do pečiva, sůl, 150 ml podmáslí, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 1 cukety, 2 lžíce bylinek, citronová kůra

NA POLÉVKU: 2–3 stroužky česneku, olivový olej, 4 malé cukety, pepř a sůl, 700 ml zeleninového vývaru, bazalka, 50 ml smetany na vaření

Troubu zapněte na 180 °C. Formičky na muffi ny vymažte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Všechny mokré ingredience prošlehejte a vmíchejte do nich nastrouhanou cuketu, nasekané bylinky a kůru. Vmíchejte mouku a těstem naplňte formičky. Pečte 40 minut. Česnek nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte pokrájené cukety a asi 10 minut restujte do změknutí. Zalijte vývarem a povařte. Přidejte bazalku, smetanu, rozmixujte a dochuťte.

Recepty na další pokrmy z najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Bylo by vhodné naplánovat si důležité pracovní kroky právě na tuto dobu. Snažte se demonstrovat své postoje co nejjasněji, vyplatí se to. Dařit se má vám, jež zastáváte vedoucí pozice,…

Nejčtenější články

Články odjinud